Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:29
missa96
Abone

Geceleri kapıyı kapatınız. Zira şeytan kapanan bir kapıyı açamaz hadisini açıklar mısınız?

Geceleri kapıyı kapatınız. Zira şeytan kapanan bir kapıyı açamaz hadisini açıklar mısınız?

Kayıtsız Üye
SLM Geceleri kapıyı kapatınız. Zira şeytan kapanan bir kapıyı açamaz hadisini açıklar mısınız?


Cevap: Geceleri kapıyı kapatınız. Zira şeytan kapanan bir kapıyı açamaz hadisini açıklar mısınız?

hande82
Hz. Cabir anlatıyor: Peygamberimiz (a.s.m) şöyle buyurdu: "Güneş batıp gece karanlığı bastığında, yahut akşamladığınız zaman, çocuklarınızı dışarı çıkmaktan men ediniz. Çünkü, şeytanlar o sırada etrafa dağılırlar, faaliyete geçerler. Geceden bir saat/biraz zaman geçtikten sonra çocukların eve gelmelerini sağlayın ve kapıları kapatın/kilitleyin ve Allah’ın adını anın. Çünkü, şeytan kapalı bir kapıyı açmaz. Su kırbalarının ağzını bağlayın ve Allah’ın adını anın. Yiyecek kaplarınızı -küçük bir örtüyle de olsa- örtün ve Allah’ın adını zikredin. Ve çıralarınızı/lambalarınızı söndürün”</STRONG> (Buharî, Eşribe, 22).

Okudunuz mu?  Sümme nazar Sümme abese ve besar Sümme edbere vestekber Bu ayetlerin okunuşu nasıl?

– Hadis sahihtir.</STRONG> Genel olarak bu hadiste, gecelerde alınması gereken tedbirlerden söz edilmiştir.

– Konuyu anlamak için özellikle geceleyin dışarının karanlığa boğulduğu, dışarılarda ışığın bulunmadığı, her tarafta zararlı haşerelerin olduğu devirleri düşünmek gerekir. Böyle bir ortamda, geceleri çocukların her zaman zarar görmeleri mümkündür. Kapların ağzının ve kapıların kapanması her zaman için geçerli bir tedbirdir.

Okudunuz mu?  40 hadis ne demek ?

– Şeytanlar, bir yandan fare ve diğer haşereleri zarar vermeye yönlendirmeleri söz konusu olduğu gibi, bu tür zararlı haşerelere, parazitlere, virüslere de -şeytan gibi sinsice zarar verdiklerinden ötürü- mecazî anlamda şeytan olarak isimlendirilmiş olabilir. Fare olsun, sinek olsun vs. -görünen, görünmeyen- haşereler olsun, zaralı oldukları için kapların ağzını kapatarak onlardan korunmak gerekir.

Okudunuz mu?  Gusülde sabun kullanılır mı

"Şeytan, kapalı kapıyı açamaz"</STRONG> sözü, bu emrin şeytanların ve şeytan gibi varlıkların, insanların içine karışmasını önlemeye yönelik bir tedbirdir. Şeytanın durumunu belirterek bunun nedeninin de açıklanması, ancak peygamberlerin bilebileceği gizli bir konuya dikkat çekmek ve uyarmak içindir.
selametle..


Yanıt: Geceleri kapıyı kapatınız. Zira şeytan kapanan bir kapıyı açamaz hadisini açıklar mısınız?

nurya
ama yazın bunaltıcı sıcaklarda balkon kapılarımız pencerelerimiz hep açık olur, bence bunlar eskide kaldı şimdi zamançok değişti her yer aydınlık eski zamanlarda yatsı namazından sonra gün biter herkesler ışık olmadığı için yatarmış onun içinde kapı pencereler kapanırmış ama şimdi öylemi her yer ışıl ışıl sabaha kadar aydınlık kapı pencerenin açık olmasında sorun yok yeterki yattığımız zaman felak-nas-üç ihlas bir fatiha okuyup öyle yatalım.

Bu kategoride yer alan Din güzel ahlaktır hadisi şerifini açıkla başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Geceleri kapıyı kapatınız. Zira şeytan kapanan bir kapıyı açamaz hadisini açıklar mısınız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.