Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Allah yolunda harcamak (İnfak) ile ilgili ayetler

Allah yolunda harcamak (İnfak) ile ilgili ayetler

mumsema
Allah yolunda harcamak (İnfak) hakkında ayetler

2. Sure (Bakara Suresi), 3. Ayet
Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar.
2. Sure (Bakara Suresi), 177. Ayet
İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.
2. Sure (Bakara Suresi), 215. Ayet
Sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: "Hayır olarak ne harcarsanız o, ana-baba, akraba, yetimler, fakirler ve yolda kalmışlar içindir. Hayır olarak ne yaparsanız, gerçekten Allah onu hakkıyla bilir."
2. Sure (Bakara Suresi), 219. Ayet
Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür." Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: "İhtiyaçtan arta kalanı." Allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz.
2. Sure (Bakara Suresi), 254. Ayet
Ey iman edenler! Hiçbir alış verişin, hiçbir dostluğun ve hiçbir şefaatin olmadığı kıyamet günü gelmeden önce, size rızık olarak verdiklerimizden Allah yolunda harcayın. İnkar edenler ise zalimlerin ta kendileridir.
2. Sure (Bakara Suresi), 261. Ayet
Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak bitiren ve her başakta yüz tane bulunan bir tohum gibidir. Allah dilediğine kat kat verir. Allah lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.
2. Sure (Bakara Suresi), 262. Ayet
Mallarını Allah yolunda harcayan, sonra da harcadıklarının peşinden (bunları) başa kakmayan ve gönül incitmeyenlerin, Rab’leri katında mükafatları vardır. Onlar için korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de.
2. Sure (Bakara Suresi), 267. Ayet
Ey iman edenler! Kazandıklarınızın iyilerinden ve yerden sizin için çıkardıklarımızdan Allah yolunda harcayın. Kendinizin göz yummadan alıcısı olmayacağınız bayağı şeyleri vermeye kalkışmayın ve bilin ki Allah, her bakımdan zengindir, övülmeye layıktır.
2. Sure (Bakara Suresi), 270. Ayet
Allah yolunda her ne harcar veya her ne adarsanız, şüphesiz Allah onu bilir. Zulmedenlerin yardımcıları yoktur.
2. Sure (Bakara Suresi), 272. Ayet
Onları hidayete erdirmek sana ait değildir. Fakat Allah, dilediğini hidayete erdirir. Hayır olarak ne harcarsanız, kendiniz içindir. Zaten siz ancak Allah’ın rızasını kazanmak için harcarsınız. Hayır olarak her ne harcarsanız -hiç hakkınız yenmeden- karşılığı size tastamam ödenir.

Okudunuz mu?  Casiye suresi 36. ayet:Hamd, göklerin Rabbi, yerin Rabbi bütün âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur.

Cevap: Allah yolunda harcamak (İnfak) ile ilgili ayetler

yasemin
Verdiğinin kat kat fazlasını kendisine ödemesi için Allah’a güzel bir borç (isteyene faizsiz ödünç) verecek yok mu? Darlık veren de bolluk veren de Allah’tır. Sadece O’na döndürüleceksiniz. Bakara suresi 245 . Ayet

Okudunuz mu?  Sure ismi, Türkçe ve Arapça Adı, İniş Sırası, Ayet Sayısı, Cüz ve sayfa numaraları

Ayetin güzelliğine bakın ; gönül hoşluğu ile Allah’a ödünç verin , verdikleriniz size geri dönsün . Kimin malını kime veriyoruz arkadaşlar , böyle bir Allah var biz daha neyin sahipliği peşindeyiz , herşey istiyoruzki bizim olsun bizde olsun , cimrilik , bitme korkusu , gelecek kaygısı sarmış her tarafımızı .Yarın döngeri borusu çalındığında bugün mülkün sahibi kim sorusunun cevabıni nasıl vercez , hangi cümlelerle ? İnfakta ısrarlı ve kararlı olalım , olalım ki cevabımız olsun , olalım ki daha fazlası bize gelsin olalım ki sevilen kul olalım , karşılıksız vermenin zevkini yaşayalım , Allahın bizden memnun olmasının zevkini yaşayalım. Kişinin Allah rızası için verdiği herşey ne yapabiliyorsa , işte bu Allahın ben seni seviyorum kulum demesidir , Allah cömerttir ,cömert olanları sever ..

Okudunuz mu?  Kurana sarılmak ile ilgili ayetler

infak ile ilgili ayetler, infak ayetleri, Allah yolunda harcamak

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah yolunda harcamak (İnfak) ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.