Anasayfa
3 Kasım 2022, 14:29
sizden92
Abone

Allah yolunda gitmek

Allah yolunda gitmek

yandı_yurek
Arkadaşlar Allah yolunda gitmek ;

Mesela ben eskiden Kul hakkı yapardım çok günahlarım vardı hiç takmadım ama artık yapınca içim yanıyor rahat uyuyamıyyorumm vesveselerimdende kurtulsam

Neyse Şimdi ben Allahtan korkmasaydım veya ona inanamasaydım Kul hakkı yapmazmıydım ? veya camiye gusülsüz girmezmiydim başkagünahlar yapmazmıydım namaz kılarmıydım ??

Okudunuz mu?  Namazda iki defa nas suresini okudum.Bunda bir sakınca var mı?

Sizce ben İnanıyomuyum veya Allahtan korkuyomuyum

çok şüphe düşüyor Camii hocasına gittim acilen meal oku dedi meal hediye etti kafam iyice karıştı Acaba Allah varmı yokmu Şirke girdimmi Dinden cıktımmı cehennemde yancammı öbür dünya varmı Sürekliiiiiiii….. Sizce ben Allah’a inanıyomuyum veya Allahtan korkuyormuyum ?

Selam ve Dua İle

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan önce el ve ayak tırnaklarını kesmeli miyiz

Cevap: Allah yolunda gitmek

Kırlangıç.
Ama kardeşim artık 164734614491462. kez soruşun ağzından başka laf çıkmıyor ki.. Sana bin tane çözüm yolu anlatıldı onları yapsan şimdiye çoktan kurtulmuştun.


Cevap: Allah yolunda gitmek

yandı_yurek
Pskiyatrise gitcemde bide cevaplasanda bugün rahat uyusam ? .. Allah diyince boş hissetmekten bıktım ya bir sorummu cevapla kardeş ya

Okudunuz mu?  Maraz-ı vesveseye müptela olanlara derstir

Cevap: Allah yolunda gitmek

SeytanaAldanma
Kardeşim araştır mucizeleri canım kardeşim tefekkür et bilki hiç bir şey tesadüf değil.Bir limonun faydalarını bile bir bilsen vay be dersin nasıl oluyorda kendi kendine oluyor…Saçma değilmi?
Bizi yaratan Allah’dır hiç şüphen olmasın hocanında dediği gibi meali oku günde 30 sayfa meal okusan bil ki aklıma gelenler ne kadarda yersizmiş diyeceksin.Bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor kardeş banada geliyor hala ama her gelişinde meal okuyorum.Böyle soru sorma araştır kardeşim daha faydasını görürsün kardeşim sen inanmak istemesen burda neden böyle yazasın kendini korkutasın Allah doğru yolda olmak isteyeni tabi affeder.Sen meal oku öğren kardeşim bende sana anlatıyorum ama bazen bende aklıma gelenlerden çok husuzrsuzlanıyorum.Nabalım buda bizim imtihanımız araştırıp öğrenmemiz lazım.Allah bizleri fayda vermeyen ilimden korusun.Allah’a emanet ol.

Okudunuz mu?  Büyü yapanı görebilmek icin istişare uykusana yattım açıklarmısınız

elif gibi…
her şüphe duyan dinden çıksaydı inanan kalmazdı. Allah’ın merhemeti bağışlayıcılığı ne güne. yaptıkların için tövbe edersin, hatalarını düzeltmeye çalışırsın, bol bol dua edersin, kurtulursun inşAllah vesveselerden.
cami hocası sana meal vermekle iyi yapmış. mealin nesi kafanı karıştırdı anlamadım. ama sana yetmiyorsa adamakıllı bir tefsir kitabı alırsın yanına anlayamadığın ayetlere bakarsın mealden.
(ayrıca şüphe ettiğin şeyleri fazla kurcalama derim ben.)
Allah yardımcın olsun!

Okudunuz mu?  Kerahat vakitlerinde kuran okuyabilirmiyiz.

yandı_yurek
Allah Razı olsun ozaman az gülelim 🙂 Bugün Meali okumaya başladım Hahahaha Baştan başlamışım son ayetten Kuran-ı Kerim sondan başlanırya bir 10 15 sayfa öyle okumuşm ::


omrdes
Kardeşim aynı sorular herkesin aklına gelebilir zaten bu soruların gelmesi saf imandır ama dilinle bişey demesen sorumluluğunda yoktur … Sana tavsiyem meal okuma okuyacaksan ehli sünnet tefsir oku çünkü meal yorumdur yaşar nuri memet okuyan gibileri meal yazmıştır bunları okuyan dinden çıkar…
Bu işin formülü şu şüphe gelince şeytandan Allah a sığın ve başka konu düşün ve cübbeli ahmet ihsan şenocak nihat hatipoğlu gibi ehli sünnet alimlerin sohbetlerini şeytanın vesveselerine rağmen dinle bak nasıl şüphelerin yok olacak..

Okudunuz mu?  Hayvanımı ahirette görebilecekmiyim

Allah yolunda gitmek, Allah yolunda gitmek için dua, Allahın yolunda gitmek

Bu kategoride yer alan Gusül sonrası vücutta yapışmış görünen maddeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah yolunda gitmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.