Anasayfa
24 Temmuz 2021, 19:31
Namaz
Abone

Namazı acele kılmak günah mıdır

Namazı acele kılmak günah mıdır

Kayıtsız Üye
evimizin altı dükkanımız olduğu için kapımız sürekli çalmakta. bu yüzden namazlarımı biraz acele kılmaktayım.. her an kapı çalacakken…….bi sakıncası var mıdır.


Cevap: Namazı acele kılmak günah mıdır

Snowdrop
namaz aceleye gelinmez.ne çok yavaş ne de çok hizli kilmak duzgun deyildir.Namazda söylenen sureleri duaları aydin şekilde soyleyin anlaşilmayacak kadar çabuk okumayin.kapi çalan insan bir zahmet beklesin namazdan onemli deyil her halde.

Okudunuz mu?  Seferi sabah namazı nasıl kılınır?

Cevap: Namazı acele kılmak günah mıdır

Ercan
En büyük hırsızlık namazdan çalmaktır.

Ebu Hüreyre -radıyAllahü anh- ‘den rivayet edildiğine göre;
Bir adam mescide gelip rükû ve secdelerinde tadil-i erkana riayet etmeden bir namaz kıldı. Nebi -sallAllahü aleyhi ve sellem- de onu gözetliyordu. Adam namazını bitirip geldi, selam verdi ve Rasulullah -sallAllahü aleyhi ve sellem- :
"Git tekrar kıl, çünkü sen namaz kılmadın." buyurdu.
Adam gidip tekrar kıldı. Rasulullah -sallAllahu aleyhi ve sellem- tadil-i erkana riayet edinceye kadar, onu üç defa geri çevirdi.
Rasulullah -sallAllahu aleyhi ve sellem- , bu adama sonunda şöyle demiştir:
"-Namazı kalktığın zaman, güzelce abdest al, sonra kıbleye ve tekbir al, sonra Kur’an’dan bildiğin sonra kolayına gelen bir yeri oku, sonra rükû et ve organların yatışıncaya kadar rükûda kal, sonra başını kaldırarak iyice doğrul! sonra secdeye git ve organların yatışıncaya kadar secde halinde kal, sonra başını kaldır ve organların yatışıncaya kadar otur! sonra tekrar secdeye git ve organların yatışıncaya kadar secde hakinde kal, sonra bütün namazlarda aynen yap." (Müslim, Salat, 45)

Bu kategoride yer alan Namaz ile ilgili hadisi şerifler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı acele kılmak günah mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.