Anasayfa
9 Ağustos 2021, 9:43
Siyer
Yönetici

Efendimizin ordularının komutanı olup, Mute Savaşında şehit düşen sahabi kim?

Efendimizin ordularının komutanı olup, Mute Savaşında şehit düşen sahabi kim?

Hoca
Küçük bir çocukken bir baskın sırasında esir düşmüş ve köle pazarlarında satılmıştır. Hz. Hatice tarafından Hz. Muhammed’e hediye edilmiştir. Babası ve amcası onun izini bulup Hz. Peygamberden çocuğun kendilerine verilmesini talep etmişlerdir. Ancak o, Hz. Peygamberin yanında kalmayı tercih etmiştir. Davet edilir edilmez müslüman olan, Hz. Peygamberin Taif seyahatinde yanında olup onu atılan taşlardan koruyan, Efendimizin ordularının komutanı olup, Mute Savaşında şehit düşen, Hz Peygamberin ardından hıçkıra hıçkıra ağladığı rivayet edilen, soranlara bu sevgilinin sevdiğine duyduğu özlemdir buyurarak en çok sevdiği insan olarak tarif ettiği yüce sahabinin adı nedir?
Cevap: Hz. Zeyd b. Harise


Cevap: Efendimizin ordularının komutanı olup, Mute Savaşında şehit düşen sahabi kim?

AYSEN
hz zeyd bin harise peygamberimize bir köle olarak gelmiş ama büyük bir sadakat ve seviyle efendimize bağlanmıştır islamiyeti kabul eden bu büyük zat efendimizin en zor zamanlarında yanında olmuş ve şehit düştüğünde peşinden çok ağlanılmıştır

Okudunuz mu?  Sevap kazandıran davranışlar nelerdir?

mute savaşına isteksizce giden komutan sahabi

Bu kategoride yer alan İslama davet mektupları ile ilgili sorular ve cevapları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Efendimizin ordularının komutanı olup, Mute Savaşında şehit düşen sahabi kim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.