Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:15
missa9
Abone

Ahmed ve Muhammed ismi Kuranda geçiyor mu?

Ahmed ve Muhammed ismi Kuranda geçiyor mu?

Kayıtsız Üye
Ahmed ve Muhammed ismi Kuranda geçiyor mu?


Cevap: Ahmed ve Muhammed ismi Kuranda geçiyor mu?

Fetva Meclisi
Kuranı kerimde Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (sav)’in Muhammed ve Ahmed ismi Kur’an’ı Kerim’de beş defa geçmektedir: (4 defa Muhammed olarak, 1 defa da Ahmed olarak)

Okudunuz mu?  Sizin en hayırlılarınız yaşlılarınıza benzeyen gençlerdir Sizin en şerlileriniz hadısın anlamı?

Muhammed olarak: Ali İmran Suresi, 144; Ahzab Suresi, 40; Muhammed Suresi, 2; Fetih Suresi, 29

Ahmed olarak da: Saf Suresi, 6 ayette geçmektedir


ahmet ismi kuranda geçiyormu, peygamberimizin ahmed ismi hangi surede, kuranı kerimde peygamberimizin ahmet ismi geçiyor mu

Bu kategoride yer alan Tarikat şeyhlerinden ve bunların vekillerinden tövbe almak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahmed ve Muhammed ismi Kuranda geçiyor mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.