Anasayfa
27 Aralık 2023, 6:56
missa03
Abone

Kızım ezan sesinden korkuyor ne yapmalıyım?

Kızım ezan sesinden korkuyor ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Kızım ezan sesinden korkuyor ne yapmalıyım? Bilgi verir misiniz


Cevap: Kızım ezan sesinden korkuyor ne yapmalıyım?

Hoca
Ezan sesi çok yüksek ise korkması normaldir. (keşke kızınızın yaşını yazsaydınız)
Yaşı 3-4 ise onu camiye götürün ve sesin nerden geldiğini, kimin okuduğunu görsün inşAllah geçer.


Cevap: Kızım ezan sesinden korkuyor ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
kızım ezan veya ilahi 0kunurken k0rkup ağlıy0r özellikle sabah ezanında kendisi 3.5 yaşında bu sorun 1 yaşından beri var ne yapmalıyız


Cevap: Kızım ezan sesinden korkuyor ne yapmalıyım?

Hoca
3-4 yaşında bir çocuğun ezandan korkması normal değildir.
Kardeşler mutlaka iyi tavsiyelerde bulunacaklar, benim tavsiyem bir müezzinle tanıştırın onu sevsin/ikram etsin sonra bu işin ne anlama geldiğini, nasıl ve neden okuduğunu anlatsın.
inşAllah korkusu geçer.

Okudunuz mu?  Hz.Muhammet affediciliği

bengi
Kızım sabah eczanında korkup ağlıyor ve bida yatmıyor gündüzleri de oluyor ama gecedeki gibi değil napmalıyım kızım kasımda iki yaşına girecek lütfen acil cvp


arifselim
Bunun ezanla bir ilgisi yoktur. Bu yaşlarda bazı çocuklarda bu tür tepkiler olabilir. Eğer sürekli oluyor ve geçmiyorsa doktora götürebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Kizim 17 yasinda ezan sesini duydugunda agliyor korkuyor acil yardim istiyorum neden oyle oluyor


arifselim
Bunun nedeni anlayabilmek için ancak bu konuda uzman bir doktor veya alim bir kimse ile konuşması ve sorununu anlatması ile çözülebilir. Çok geçmiş olsun.

Okudunuz mu?  Görme engellilere uygun etkinlikler

Kayıtsız Üye
Kızım 8 aylık gece bir ara uyandı ve uyumadi bir kaç dakika uyanık kaldı ve o birkaç dakika içinde ezan okumaya başladı ezan sesi çok yüksek değildi ama kızım kapı girişine bakarak ağlamaya başladı oda karanlıktı ışığı açıp yanıma aldım. NE yapmalıyım acaba bu durum normal mi.


arifselim
Eğer kızın küçük yaşta ise bu tür durumlar normaldir ve zamanla geçecektir.Eğer isterseniz uzman bir doktora gösterebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
– Kizim sabah ezanın dan çok korkuyor bir daha uyuyamiyor ne yapmalıyız acil cvp

Okudunuz mu?  Hz. Peygamber Din ve Samimiyet ile ilgili yazı

– Kizim 15 yasinda ama bir aydir ezan sesini duyunca uyuyamiyor ve çok korkuyor ne yapmaliyim

– Kızım engelli ezan veya kuran okunduğunda ağlıyor kızım 3.5 yaşında ne yapmalıyım hangi süreyi yada duayı okumalıyım


arifselim
– Bebeklerin yada çocukların ezan sesinden veya işittikleri değişik seslerden korkmaları çok normal ve sıradan bir şeydir. Bu zamanla geçecek olan korkulardandır. Bazı çocukların farklı korkuları olabilir. Onlara anlayabilecekleri seviyelerine göre anlatmak yada sevdirmek iyi olur.


Kayıtsız Üye
Kızım 2 yaşında annemin evi caminin tam yanında diyebilirim. Bugün öğle ezanı okunurken bir anda çığlık atmaya başladı sakinleştirmeye çalıştım dudakları titriyodu korkudan. Bizde ezandan korkmamasi için telefondan ezan dinlettiriyoruz uyutuyoruz çokta güzel uyuyor hocayla tanistirdim minareyi gösterdim camiyi gösterdim ama hiçbiri korkusunu yenmek için çare olmadı zaten ezan diye algilamiyor yüksek bir ses olarak algılıyor. Bende gittim hocaya söyledim en azından bizim tarafın sesini kismasini rica ettim anlayışla karşıladı bugün ikindi ve akşam ezanında korkmadı çocuk çünkü ses normal geliyordu. Ne olduysa artık bilmiyorum sikayet falanmi geldi yatsı ezanında yine yüksek sesle ezan okundu.Sunuda soylemezsem olmaz 2 yaşındaki çocuğa saygı duymayan kişi ne müslüman olabilir nede insan.

Okudunuz mu?  Namazı Kasten Terk Ettim Çok Üzülüyorum

Kosinüs
Ezan dan değil o sesten.Bizim evde camiye yakın.ezan okunduğunda aniden ortaya çıkan yüksek ses basıncından irkiliyor-korkuyor insan yine gece aniden uykudan uyanıyorsun ne oluyor diye.yani normal bir şey .ezana bağlamana gerek yok.


Kayıtsız Üye
Yigenim 4 Yaşında sürekli ezan okunduğunda korkup ağlıyor .. diyor niye ezan okunuyor okumasın ezanı…
Lütfen bir öneride bulunun ne yapmaliyiz

Okudunuz mu?  Nefis ile ilgili dua

——-

Kızım iki yaşında uyku sırasında ezan her okunduğunda çığlık çığlığa uyanıp ağlıyor be bu sadece ezan sesinde oluyor başka seslere tepki vermiyor uyumasına devam ediyor ne yapmalıyım


arifselim
Aniden gelen yüksek veya değişik gelen bu sesten dolayı bebekler ve çocuklar korkması çok normaldir. Bu zamanla geçen bir durumdur. Bu korkunun ezan ile bir ilgisi yoktur. Bu genellikle sıradan bir korku olup ileride Allah’ın izniyle düzelmektedir.

Okudunuz mu?  Namaz kılmak istiyorum ama kılamıyorum ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Oğlum 10 aylık her sabah ezan sesinden korkuyor ve başlıyor ağlamaya akşamları deyil sadece sabah


Kayıtsız Üye
5 aylık kızım ezan okunurken ağlamaya başlıyor ezan bitinceye kadar bitincede susuyor ve uyuyor


Kayıtsız Üye
Merhabalar 41 yaşındayım. 6 yaşlarımdayken hoca sabah namazı okunmadan sanki bir saniye önce kalkar evin içinde avazım çıktığı kadar bağıra bağıra ağlar deliler gibi kulaklarımı kapatır koşardım. Korku o derece fazlaydı ki ben bağırmak koşmaktan ezan bitmeden yorulur titremeye başlardım.Bu aylarca her gün devam etti.Zaten korku var birde o saatte kalkıyorum bağırıp ağlıyorum diye annemden yat zıbar diye dayak yerdim. Dayak yiyicem korkusuyla artık kalkmamaya koşmamaya başlamıştım bu seferde hemen annemin yanına girer kulaklarımı avuç içimle tıkayıp titreye titreye kendimi sıkarak ağlardım.Bir kalkardım ki gün ışımış.Sanıyorum kasılmaktan baygın düşüyordum.Yıllarca devam etti.

Okudunuz mu?  Kuran ve yanında türkçe meali

Ve sonunda ne oldu dersiniz bir hocaya da götüren olmadı.Tavanda bana bakan minik gözler görmeye başlamıştım.Küçük yaşta artık insanların hayatlarıyla ilgili şeyler söyler oldum.Evimizden onlarca muska çıktı. Bulsak ta benim için o görüntüler hiç gitmedi. Ses basıncıyla yada gürültüsüyle asla alakalı değil.Yaşadım biliyorum o korkuyu.İnsanın göğsü şişiyor iç organları dar geliyor göğüs kafesine. Ehil birilerinden yardım alın ve
Lütfen sakın ihmal etmeyin.

Okudunuz mu?  Maliki Mezhebine Göre Sehiv Secdesini Gerektiren Haller

Kayıtsız Üye
Ama sırf senin çocuğun için de milyonlarca insanı o ezan sesinden neden mahrum etsin .Hemde çocuğun zaman geçtikte alışır yapacak bir şey yok


Kayıtsız Üye
Kızım 14 aylık cami ile aramızda 200 metre var ezan okunduğu zaman korkarak sağa sola bakıyor ağlıyor. başta telefonumdaki namaz uygulamasıyla başladı azan vakti telefondan ezan sesi geldiği zaman ağlıyordu uygulamayı kaldırdık. Belki ne olduğunu bilmediği için alışması için yanında bende ezan okudum. Ama yine ağlıyor Tuvalet ve banyo kapısının önünde bekliyor. Bu karımı tedirgin ediyor belki bizim girdiğimiz için kendine merak salmış olabilir. Babam falan namaz kılarken kaldırmasını istiyor. İlâhi okunurken dinlemek istemiyor. Bunların dışında herşey normal çok şükür. Bi hocaya falan danışmamız gerekir mi ? Yoksa zamanla geçer mi ?

Okudunuz mu?  Doğum günü kutlamanın hükmü nedir,İslamda doğum gününün yeri nedir?

ACİLSERVİS
Bunun ezan ve hoca ile ilgisi yok daha önceki mesajlarda da yazdık. Zaten mesajında da önceden korktuğunu söylemişsin. Bir kere korkmuş artık beklenmedik bir ses korkutmuş ve artık o sesten korkar olmuş. Bunun için hoca değil doktorunuza danışmanız daha faydalı olur.


misafir4
Allah bağışlasın. kızınız ufak ufak çevresinden haberdar olmaya başlamıştır. kızınızın endişesi üzere, sizin de buna karşın bir telaşınız hasıl olmuştur. ve birbirinizin endişesi ve telaşı birbirlerini besleyebilirler. siz de bu telaşınızı yenin. kızınız, sizinde normal davrandığınızı görürse ve bu pekişirse, inşaAllah kızınızda bunu anlayacakdır.

Okudunuz mu?  Gebelikte ani korku bebeği nasıl etkiler,düşmesine neden olurmu?

ezandan korkmak, bebekler ezan sesinden neden korkar, ezan okunurken bebekler neden aglar

Bu kategoride yer alan Sehiv secdesinde hata olursa başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızım ezan sesinden korkuyor ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.