Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:00
sizden5
Abone

Eskiden yaptıklarımdan pişmanım

Eskiden yaptıklarımdan pişmanım

TR34
selamunaleyküm eskiden ben küfür ederdim ve kul hakkını bilmezdim. veya büyük günahları vb. gibi. Allah’a şükür şimdi hiç küfürüm yok kul hakkına girmemeye çalışıyorum tabi eskiden dediğim zaman ortaokulda filan yani 5. veya 6. sınıfta bunun için sadece tövbe etsem ve kul hakkınada girsem sadece dua ile olurmu

Okudunuz mu?  24 yıllık Namaz borcumu nasıl ödemeliyim?

Cevap: Eskiden yaptıklarımdan pişmanım

Şema
Hak sahibini biliyorsanız, helallik dilemeniz gerekir.
Hak sahibi bilinmiyorsa tevbe etmek yeterlidir.


Cevap: Eskiden yaptıklarımdan pişmanım

TR34
yani ben düşündükçe aklıma geliyor helalleşme imkanı olamadığı durumda tevbe yeterlimidir? bütün haklarım için (eskiden olan kul haklarım)

Okudunuz mu?  Yaptığım mastübasyon kadar gusül almalı mıyım ?

Yaptıklarımdan çok pişmanım

Kayıtsız Üye
Bana yardım edin lütfen daha ergenliğe girmeden önce arkadaşlarım benden büyüktü ve benle oyun oynadıklarını söylediler.Kıyafeterle erkek erkeğe ilişki sayılmaz ama öyle bir şey oldu.Ve böyle pis günahları onlara bana öğrettiler onlarla küstüm daha takılmıyorum ve 13 yaşındayım bir kaç kez mastürbasyon yapıp boşalmasını tekrar söyleyeyim boşalmasını günah mıdır? Ve o zamanlar işte aklım etmiyordu kanıyordum onlarda günah olarak sayılır mı her şeyden pişmanım cehennemden çok korkuyorum yardım edin

Okudunuz mu?  Fitil kullanmak orucu bozar mı?

arifselim
Küçükken işlediklerinden dolayı günah olmaz. Artık tövbe et ve o kötülüklerden uzak dur. Mastürbasyon yapmak da caiz değildir. Allah, pişman olan, tövbe eden ve tekrar o günahlara dönmeyen kullarını affeder.

Bu kategoride yer alan Gaz problemi olanlar özür sahibi saylır mı? Nasıl ibadet etmelidirler? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eskiden yaptıklarımdan pişmanım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.