Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:23
Namaz
Abone

Namaz kılan kadın nasıl giyinmeli?

Namaz kılan kadın nasıl giyinmeli?

Kayıtsız Üye
Namaz kılan kadın nasıl giyinmeli ? Namaz kılarken bir bayan nasıl örtünmesi gerekmektedir ?


Cevap: Namaz kılan kadın nasıl giyinmeli?

Katade
Namaz kılarken kadınlar nasıl giyinmeli ?

Kadının namazda farz olan tesettürü yüz, eller ve ayakları hariç vücudunun tamamı, hatta baştan sarkan saçlarınıda içine almaktadır. Avret olan uzuvlardan birinin dörtte biri, namaz içinde üç tesbih miktarı açılsa namazın sıhhatine mani olur(8)

Okudunuz mu?  Teravih namazı vitir namazından önce veya sonra kılınabilir mi?

Bir kadın, elbise bulunduğu halde giymeyip, kimsenin bulunmadığı bir yerde ve karanlık bir odada çıplak olarak namaz kılsa, ittifak ile namaz sahih olmaz (8)

Altını (içini) gösteren elbise ya da baş örtüsüyle kılınacak namaz caiz değildir. Baş ve vücudun örtülmesi demek, üzerine bir şey koymak demek değil, altını göstermeyecek kalınlıkta dokunmuş bir kumaşla kapatılması demektir.

Okudunuz mu?  Şafiye göre buğday ve arpanın zekat miktarı ne kadar öğrenebilirmiyim?

Avret olarak kabul edilmiş uzuvlardan biri açık olduğu halde bir rukün eda edilecek olsa, namazın bozulacağı hususunda icma vardır.


namaz kilan kadinar

Bu kategoride yer alan Hamile kadın namaz kılabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılan kadın nasıl giyinmeli? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.