Anasayfa
21 Ekim 2023, 16:19
sizden94
Abone

Kinci İnsan Ne Yapmalı?

Kinci İnsan Ne Yapmalı?

BeyazGuvercin
Sa arkadaşlar. Kin tutan insan ne yapmalıdır? Kinini nasıl yenmelidir? Herhangi bir dua ya da hadis örneği verebilir misiniz?


Cevap: Kinci İnsan Ne Yapmalı?

Katade
Kinci İnsan Ne Yapmalı?

Hz. Peygamber (s.a.s), birçok hadisinde mü’minlerin kinden uzak olmaları gerektiğini belirtir. "Mü’min kin tutmaz" buyuran Hz. peygamber (s.a.s) bir başka hadisinde kin tutmamayı hayırlı insanların nitelikleri arasında sayar. Bu hadise göre, insanların hayırlısının kim olduğu yolundaki soruya "Kalbleri mahmum olan herkes" diye cevap veren Hz. Peygamber (s.a.s), kalbi mahmum olanları "muttaki olanlar, kin ve hasetten temiz olanlar" biçiminde tanımlamıştır (İbn Mace). Hz. Peygamber (s.a.s), Hz. Aişe (r. anha)’ya verdiği bir öğütte de Allah’a "kalbinin kinini gidermesi ve fitne sapıklıklarından koruması" şeklinde dua etmesini buyurur.

Okudunuz mu?  Vesveseden Kurtulmak İçin Namaz Kılmak Gerekir Mi

(Öfkelenen, dilediğini yapmaya gücü yettiği halde, yumuşak davranırsa, Allahü teâlâ da onun kalbini emniyet ve iman ile doldurur.) [İbni Ebid-dünya]

Sabah-akşam İhlas ve Muavvizeteyni [iki kuleuzüyü] üçer defa oku! Bunlar, bütün belâları, afetleri, sıkıntıları ve istemediğin şeyleri giderir.

Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, HasbiyAllahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm’i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir.

Okudunuz mu?  Muharrem ayında tutulan oruç kaza orucu yerine geçer mi?

İmam-ı Rabbanî hazretleri, her türlü zararlarından kurtulmak için her gün 500 defa La havle vela kuvvete illa billah okur, okumaya başlarken ve okuduktan sonra yüz defa Salevat-ı şerife getirirdi.


Cevap: Kinci İnsan Ne Yapmalı?

silversoul
Kinci insan kin duyduğu insan müslümansa onun dinde kardeşi olduğunu hatırlamalı ve onunda kalbinde kendisi gibi Allah sevgisi olduğunu bilmeli, onuda Allah’ın yarattığını düşünmeli
Muhammed Allah’ın elçisidir. Beraberinde bulunanlar da kâfirlere karşı çetin, kendi aralarında merhametlidirler.

Okudunuz mu?  Satanist birisine aşık olmak günah mı?

Cevap: Kinci İnsan Ne Yapmalı?

YakarıS
Kin, kötü ahlâka ait niteliklerdendir. Bu nedenle İslam’ın onaylamadığı, ortadan kaldırmayı amaçladığı huylardandır. Karşıtı olan bağışlama (af) ise güzel ahlâkın niteliklerindendir; Islâm tarafından teşvik edilen davranışlar arasında yer alır. Kin kötü bir duygu ve huy olduğu kadar birçok kötü tutum ve davranışın da başlıca nedenidir.Hz. Peygamber (s.a.s), birçok hadisinde mü’minlerin kinden uzak olmaları gerektiğini belirtir. "Mü’min kin tutmaz" buyuran Hz. peygamber (s.a.s) bir başka hadisinde kin tutmamayı hayırlı insanların nitelikleri arasında sayar. Bu hadise göre, insanların hayırlısının kim olduğu yolundaki soruya "Kalbleri mahmum olan herkes" diye cevap veren Hz. Peygamber (s.a.s), kalbi mahmum olanları "muttaki olanlar, kin ve hasetten temiz olanlar" biçiminde tanımlamıştır.

Okudunuz mu?  Kaza namazından önce kamet getirmeyi unutursak

kinci insan, kinci olmak, kinci insanlar nasıl olur

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre (yolcu) seferi namazı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kinci İnsan Ne Yapmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.