Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:41
Sure Ayet
Yönetici

Gezegenler ile ilgili ayetler

Gezegenler ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Gezegenler ile ilgili ayetlere ihtiyacım var bana Gezegenler hakkında kurandan ayetler verir misiniz ?


Cevap: Gezegenler ile ilgili ayetler

Darusselam
Gezegenler ile ilgili ayetler

"Bir vakit Yusuf, babasına (Yakup Peygamber), ‘babacığım, ben rüyamda on bir yıldızla Güneş ve Ay’ı gördüm. Gördüm ki, onlar bana secde ediyorlardı.’ dedi." (Yusuf Suresi, 4)

Okudunuz mu?  Haşır Süresi Nuzul Sebebi

Yusuf Kıssası’nın sonunda şöyle buyuruluyor: "Vakta ki Yusuf’un yanına (ailesi) vardılar, (Yusuf) annesini ve babasını kucakladı, onlan yanına aldı ve ‘Buyurun. Mısır’a inşaAllah emniyet içinde girin’ dedi. Anne-babasını taht üzerine çıkardı. Anne-babası ve on bir kardeşi, kendisi için secde ettiler (kendisine kavuştukları için şükür secdesine kapandılar). Yusuf dedi ki ‘Ey babacığım! işte bu, önceden gördüğüm rüyanın tabiridir." (Yusuf Suresi, 99-100)

Okudunuz mu?  Tesbihten önce ayetel kürsü okumak şartmıdır okumasak bir şey olurmu

Rüyadaki Ay ve Güneş’in Yusuf Peygamberin anne-babası olduklarını anlıyoruz. Bunlar, bir asıldan bir topluluk, bir sistem mânasını hatıra getirmekte. Yusuf Aleyhisselam ile beraber 12 kardeş, 12 yıldız dernek olduğuna göre Güneş sistemi’nde 12 gezegenin bulunduğuna kuvvetli bir işaret var, demektir.

Okudunuz mu?  Fatiha suresinin fazileti

Abdullah Aymaz


gezegenler ile ilgili ayetler, gezegenlerle ilgili ayetler, beygember gezegenler hakinda ne diyor

Bu kategoride yer alan Muhammed ismi geçen ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gezegenler ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.