Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:56
missa92
Abone

Hz. Osmanın Fiziksel Özellikleri Şemaili

Hz. Osmanın Fiziksel Özellikleri Şemaili

Kayıtsız Üye
Hz. Osmanın Fiziksel Özellikleri Şemaili


Cevap: Hz. Osmanın Fiziksel Özellikleri Şemaili

Katade
Hz. Osmanın Fiziksel Özellikleri Şemaili

Sıddıklar âlemdarı Hz. Ebu Bekir’den, hakkın müşahhas timsali Hz. Ömer’den sonra sıra haya abidesi Hz. Osman (r.anhüm)’a geldi. Aslında ne sıddıkiyet Hz. Ebu Bekir’in, ne hakkın temsilcisi olması Hz. Ömer’in ve ne de haya abidesi olma Hz. Osman’ın yegâne vasfıdır. Onlar insanı, insan-ı kâmil yapan bütün vasıfları zirve noktalarda temsil eden kişilerdir. Buna rağmen bazı vasıflar, onlarda diğerlerine nisbeten daha ağırlık kazanmış ve kendini hissettirmiştir. Bu sebeple de tarihe böyle mâl olmuşlardır. Bunda yani bazı vasıfların ağırlıklı olarak bulunmasında fıtratlarının rolü olabileceği gibi, içinde bulundukları içtimaî şartların zorlaması da rol oynamış olabilir. Meselenin bu açıdan tahlilini erbabına bırakıp, Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer’in hayatlarını sizlere intikalde takip ettiğimiz metod çerçevesi içinde Hz. Osman’ı anlatmaya başlayalım:

Okudunuz mu?  Ölünün vucuduna neden pamuk koyulur?

1) DOĞUMU-NESEBÎ
Hz. Osman, meşhur Fil Vak’ası’ndan 6 sene önce; yani hicretten 47 yıl önce dünyaya gelmişlerdir.1 Buna göre Hz.
forumduasi.com/peygamberimizin-hayati/19035-hz-Muhammedin-mucizeleri.htmlMuhammed (sav)in peygamberlikle serfiraz kılındığı yılda, Hz. Osman 34 yaşındaydı.

Asıl adı Osman b. Affan b. Ebi’l-As b. Umeyye b. Abdi Şems b. Abdi Menaf olan Hz. Osman’ın annesinin adı Erva b. Kureyz’dir. Kureyş’in en asil ailesine mensup olan Hz. Osman, Hz. Peygamber (sav)’le -beşinci validesi (ninesi) Beyda-i Ümmü’l Hakim, Efendimiz’in halasıydı- akrabaydı. Cahiliye döneminde servet, kudret ve nüfuzu ile temayüz etmiş bulunan bu ailenin ferdlerinden Umeyye, Hz. Osman’ın dedesi, Kureyş kabilesinin reislerin dendi.

Okudunuz mu?  Sınava başlarken sınavın iyi geçmesi için hangi dua okunur?

Cahiliye döneminde künyesi "Ebu Amr" olan Hz. Osman’ın bu künyesi, Müslüman olduktan sonra Efendimiz’in kızı Rukiyye’den Abdullah isminde bir oğlu olunca ‘Ebu Abdullah’ diye değiştirilmiştir.2

2) ŞEMAİLİ

Hz. Osman (ra), güzel yüzlü, pek nazik, gür sakallı, orta boylu, omuzlarının arası açık ve oldukça sık saçlıydı.3 Müslüman olmadan önceki hayatına ait kaynak kitaplarımızda çok bilgiye rastlayamadığımız Hz. Osman, gençliğinde ticaretle meşgul oluyordu. Ticarî muameleleri çok dürüst olduğu için, halk arasında bu yönüyle meşhur olmuştur.

Okudunuz mu?  Taziyede okunacak dualar

Yeni Ümit dergisi


Hz Ömerin şemaili, hz ebubekir fiziksel özellikleri

Bu kategoride yer alan Hz ömer nasıl vefat etti? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Osmanın Fiziksel Özellikleri Şemaili Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.