Anasayfa
7 Mayıs 2021, 19:36
Nedir
Abone

70 bin kelime tevhid nasıl çekilir?

70 bin kelime tevhid nasıl çekilir?

Kayıtsız Üye
70 bin kelime tevhid nasıl çekilir Arkadaşlar bir kişi 70 bin kelime tevhid nasıl çekilmektedir kısaca açıklar mısınız ?


Cevap: 70 bin kelime tevhid nasıl çekilir?

Muhammed
La ilahe illAllah, Muhammedün resulullah cümesine Kelime-i tevhid denir. Kısaca manası, Allah’tan başka ilah yoktur. Muhammed aleyhissalatü vesselam da Onun Resulüdür demektir.

Okudunuz mu?  EFLAL isminin anlamını öğrenmek istiyorum

La ilah illAllah, ifadesinin çok söylenmesiyle ilgili rivayetler olmakla beraber, bizzat 70 bin sayısı ile ilgili bir rivayet bulamadık.

"La ilahe illAllah diyen bela ve sıkıntılardan kurtulur." (et-Terğib vet-Terhib, Münziri, 2/414. Bezzar, Taberani’den.)

"La ilahe illAllahı çok söyleyerek imanınızı tazeleyin!" (Müsned, 2/359; Hâkim, el-Müstedrek, 4/256; el-Heysemî, Mecmeu’z-Zevâid, 1/52)

Okudunuz mu?  Nefis muhasebesinin anlamı, Nefis muhasebesi nedir, Nefis ...

Zikrin en faziletlisi lâ ilâhe illAllah’tır. (Tirmizî, Daavât 9; İbni Mâce, Edeb 55)

Bu ve benzeri rivayetlerden dolayı kelime-i tevhidi söylemenin büyük sevabı olduğu anlaşılıyor. Her ibadetin sevabı hem okuyana hem de o ibadetin sevabı bağışlanan kimseye verilir.

Bu açıdan ölen kimsenin ruhuna bağışlanmak üzere tevhid çekilmektedir. Ne kadar çok çekilirse o kadar sevabı vardır. Bununla beraber bu cümlenin anlamını açıklayan eserleri de okumak ve buna uygun bir hayat yaşamak gerekir. Bunu hem ruh, kalp, akıl gibi manevi duygularımızla, hem de dil, hal, beden ve hayatımızla ne kadar çok tekrar edersek, o kadar sevabı olacaktır.

Okudunuz mu?  Sır nedir sözlük anlamı

Sorularla İslamiyet


kelime i tevhid nasıl çekilir, tevhid nasıl çekilir, 70 bin kelime i tevhid nasıl çekilir

Bu kategoride yer alan Dürüstlük nedir sözlük anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

70 bin kelime tevhid nasıl çekilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.