Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:38
Sure Ayet
Yönetici

Şifa Ayetleri ve Duaları

Şifa Ayetleri ve Duaları

Kayıtsız Üye
Şifa Ayetleri ve Dualarına ihtiyacım var Şifa Ayetleri ve Duaları hakkında eğitici bilgiler verir misiniz ?


Yorum: Şifa Ayetleri ve Duaları

arifselim
Selamun aleykum. Şifanın gerçek sahibi Allah’tır. Hasta olduğumuzda bize şifalar ihsan eden ancak Allah’tır. Hastalıkları kullarına bir imtihan vesilesi kılan ve şifayı da kullarına aramalarını emreden Allah’tır. İnsan ilk önce şifa için çareler aramakla sorumludur. Bununla birlikte şüfa ayetleri ile dualarını da okuyarak rabbinden şifalar dilemelidir.

Okudunuz mu?  Maun Süresi Nüzul Sebebi

Şifa Duaları:

Resûl-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm hastalara şöyle duâ etmiştir:

1- Allahümme rabbi’n-nâsi ezhibi’l-be’se işfi. Ente’ş-şâfî. Lâ şifâe illâ şifâüke. Şifâen lâ yüğâdiru sekamen. Allahümme işfi abdeke yenke’ leke adüvven ev yemşî leke ilâ salatin. (Allah’ım! Ey insanların Rabbi! Şifâ ver! Şifâ veren ancak Sen’sin! Sen’den başka şifâ verecek kimse yoktur! Allah’ım! Şu kuluna şifâ ver ki, Senin bir düşmanına acı versin veya Senin rızânı kazanmak için namaz kılmak üzere yürüsün.)

Okudunuz mu?  Allah'ın Sıfatları Kelimesi ile İlgili Ayetler

2- Bismillâhi erkîke min külli şey’in yü’zîke min şerri külli nefsin ev aynü hâsidin. Allahümme yeşfîke bismillâhi erkîke. (Sana ıztırap veren her şeyden, her kıskanç nefisten, her hasetçi gözden Allah’ın adıyla sana şifâ dilerim. Allah sana şifâ versin. Allah’ın adıyla sana şifâ dilerim.)

Okudunuz mu?  İnsanları islama davet eden ayetler nelerdir?

Şifa ayetleri:

1- Ve yeşfî sudûra kavmi’m-mü’minîne ve yüzhib ğayza kulûbihim. (Allah mü’minler topluluğunun gönüllerini ferahlandırsın, şifâ versin ve kalplerindeki ıztırabı gidersin.)

2- Yâ eyyühe’n-nâsü kad câet küm mev’ızatun min Rabbikum ve şifâü’l-limâ fi’s-sudûri ve hüden ve rahmetün li’l-mü’minîn. (Ey İnsanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerin derdine şifâ, mü’minlere bir hidâyet ve rahmet gelmiştir.)

Okudunuz mu?  Süreler Nasıl daha kolay ezberlenir?

3- Yahrucu mim-butûnihâ şarâbüm-muhtelifün elvânühû fîhi şifâü’l-linnâsi inne fî zâlike le’âyete’l-likavmi’y-yetefekkerûn. (Onların karınlarından çeşitli renklerde bir şerbet çıkar ki, onda insanlar için şifâ bulunur. Düşünen bir topluluk için şüphesiz bunda bir delil vardır. )

4- Ve nünezzilü mine’l-Kur’âni mâ hüve şifâü’v-ve rahmetü’l-li’l-mü’minîn. (Biz Kur’ân’da mü’minler için şifâ ve rahmet olan âyetleri indiriyoruz.)

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim de zeka ile ilgli ayetler hangileridir?

5- Ve izâ meridtü fehüve yeşfîn. (Hastalandığımda bana şifâ veren Allah’tır.

6- Kul hüve li’llezîne âmenû hüden ve şifâün. (De ki: Kur’ân, inananlar için hidâyet ve şifâdır.)


Önemli Soru

dreamerr
Merhabalar

vücudumda içten yanma olayı var hastanede tüm tahlillerim temiz çıktı. bir ara geçmişti kendimi okutmuştum 7 8 ay sonra tekrar başladı bunun geçmesi için hangi duaları okumak lazım yardım edermisiniz bir de gözümün önünde suret beliriyor veya bildiğiniz bir hoca var mı yardım ederseniz çok sevinirim.

Okudunuz mu?  Kuranda bulunan azap ayetleri hangileridir?

Yorum: Şifa Ayetleri ve Duaları

Kayıtsız Üye
Musallat sıkintilarim var yardımcı olurmusunuz.15 yildir hastayim fakat piskolojik ilaçlar içiyordum fakat rukye ayetleri dinleyince hareket etmeye başladılar beni takip ediyor ışikları sonduruyor suları kapatiyor ses çikariyor lütfen yardım edermisiniz.Allah rızası için


mum
Bu sözylediğiniz şeyler meydana geliyorsa mutlaka bu işte bir uzman hocaya gidin çok yararı olur

Okudunuz mu?  Tin Süresi Nüzul Sebebi

rukye ayetleri nelerdir, rukye ayetleri hangileridir, şifa ayetleri mumsema

Bu kategoride yer alan Fatiha suresindeki lam elif durağı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şifa Ayetleri ve Duaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.