Anasayfa
7 Haziran 2021, 4:21
Sure Ayet
Yönetici

Şifa ayetleri hafıza kuvvetliliği için şifa duaları

Şifa ayetleri hafıza kuvvetliliği için şifa duaları

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bana Dikkat hafıza kuvvetliliği için şifa duaları hakkında örnekler verir misiniz


Cevap: şifa ayetleri hafıza kuvvetliliği için şifa duaları

Ebu Ducane
Şifa âyetleri şunlardır:
Tevbe 14,
Yunus 57,
Nahl 69,
İsra 82,
Şuara 80,
Fussilet 44.


Cevap: şifa ayetleri hafıza kuvvetliliği için şifa duaları

Muhammed
Dualar ve Şifalar
1- Yedi defa Fatiha okuyup, ağrı olan yere üflenirse, şifa hasıl olur. (T. Azizi)

Okudunuz mu?  Yasin Suresinin Fazileti Hakkında Hadisi Şerifler

2- Her gün sabah-akşam 24 defa Estağfirullah, sonra (Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh) denir, sonra 11 ihlas, 7 Fatiha ve 33 defa Allahümme salli ve sellim alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed okunur, sevabı Peygamber efendimizin, Eshab-ı kiram ve Evliyanın ruhları ile Silsile-i aliyye denilen büyük âlimlerin isimlerini söyleyip, ruhlarına hediye edilir. Bu büyükler hürmetine şifa vermesi için Allahü teâlâya dua edilir. Bir hacete kavuşmak için, 2 rekat namaz kılınır, sevabı silsile-i aliyyeye hediye edilerek dua edilir!

Okudunuz mu?  Vicdan İle İlgili Ayetler

3- Şu dua [İslam harfiyle yazıp] deliye okunursa, akıllanır, hastaya okunursa şifa bulur:
(Reva Aliyyül-Rıda, fe-kale, Haddeseni ebi Musel-Kazım an ebihi Caferis-Sadık an ebihi Muhammedenil-Bakır an ebihi Zeynelabidin Ali an ebihil-Hüseyn an ebihi Ali bin Ebi talib radıyAllahü anhüm, kale haddeseni habibi ve kurretü ayni Resulullahi sallAllahü aleyhi ve sellem, kale haddeseni Cibrilü, kale semitü Rabbülizzeti yekülü, La ilahe illAllahü hısni, men kale-ha dehale hısni, ve men dehale hısni emine min azabi)

Okudunuz mu?  Yasin suresinde anlatılan antakya ilinde helak olan kavmin adı nedir?

4- Ağrıyan yeri sağ el ile 7 defa mesh edip her defasında Euzü biizzetillahi ve kudretihi min şerri ma-ecidü ve ühazirü okuyanın ağrı ve sancısı kalmaz. (B.Arifin)

5- Sabah-akşam, Bekara’nın başından 4 âyet ve Âyet-el-kürsi ile sonraki iki âyet ve bu surenin sonundaki 3 âyet deliye okunursa iyi olur.

Okudunuz mu?  İhlas-ı şerif suresi okunuşu

6- Yağmur suyuna, Fatiha, Âyet-el-kürsi, İhlas ve Muavvizeteyn 70er defa okunur. Bu sudan aralıksız 7 sabah içenin hastalığı, ağrısı zail olur. [Bunu 5-10 salih müslüman okursa, daha iyi olur.]

7- Şifa âyetleri suya konup içilirse hastalıklara şifa olur. Şifa âyetleri: Tevbe 14, Yunus 57, Nahl 69, İsra 82, Şuara 80, Fussilet 44] __________________________________________________ _______________

Okudunuz mu?  Kureyş suresinin indiriliş sebebi

İbni Abbas Ebu Hüreyre (Allah Onlardan razı olsun)’den rivayet edildiğine göre Rasûlullah (sallAllahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu: Her kim henüz eceli gelmemiş bir hastayı ziyaret eder de, onun başucunda yedi kere: (7kez) Es’elullahe’l – Azime Rabbe’l Arş’il – Azimi ey-Yeşfiyeki:

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi üzerinde taşımak

Büyük arşın Rabbi olan yüce Allah’tan sana şifa vermesini dilerim, derse. Allah onu o hastalıktan kurtarır. (Ebu Davud, Cenaiz 8, Tirmizi, Tıb 32)

Peygamber (sallAllahu aleyhi vesellem) aile ferdlerinden bazısı hastalandığında sağ eliyle hastayı sıvazlar ve şöyle buyururdu:Allahumme Rabbennasi, ezhibil be’se, işfi enteşşafi, La şifae illa şifauke, şifaen La Yuğadiru sekamen.
.
Ey insanların Rabbi, acıyı gider, şifa ver, sen Şafisin. Senin şifandan başka şifa yoktur. Senden hiçbir hastalığı hariç tutmayan şifa istiyoruz. (Buhari, Merda 20, Müslim, Selam 46

Okudunuz mu?  İlim ile ilgili kısa ayetler

Cibril aleyhisselam Resulullah (sav)’ın yanına geldi ve: "Ey Muhammed, hasta mısın?" diye sordu, "Evet!" cevabını alınca, Cibril aleyhisselam şu duayı okudu.
Bismillahi urkiyki,min kulli şey’in yu’ziyki, min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfiyki, Bismillahi urkiki

(Seni Allah’ın adıyla, sana eza veren bütün hastalıklara karşı, bütün kötü nefis ve hasedce gözlere karşı sana okuyorum. Allah sana şifa versin, ben Allah’ın adıyla sana dua ediyorum)."
Müslim, Selam 40, (2186); Tirmizi, Cenaiz 4, (972)

Okudunuz mu?  Kuranda geçen hurufu mukattaa ayetleri

7 şifa ayeti, hafıza duası ve şifa duaları, ibni abbas hafıza

Bu kategoride yer alan Ruh çağırma ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şifa ayetleri hafıza kuvvetliliği için şifa duaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.