Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:42
sizden94
Abone

Hint kınası Dövme yaptırmak

Hint kınası Dövme yaptırmak

abdülsamet
arkadaşlar ve sevgili yöneticiler isze bir şey sormak istiyorum ben hint kınası denilen bir şey ile dövme yaptırmak istiyorum (hint kınasının geçici oluduğunu ve adı üstünde kına olduğunu namaza mani olmadığını biliyorum) benim sorum şu oraya biraz büyük bir şey yaptırsam ve ya srtıma kanat yaptırsam hint kınası ile dinen günah olurmu yani meleklere hakaret gibi olurmu (Allah korusun öyle bir şey yapmak istemem)

Okudunuz mu?  Evde duvar kağıdı bulundurmak caiz midir İbadete engel midir?

Cevap: Hint kınası Dövme yaptırmak

İnanc

Hint kınasından geçici dövme yapmak caiz mi?

Değerli kardeşimiz;

İnsanlar, çok eski zamanlardan beri vücutlarının çeşitli yerlerine dövme yaptırmışlardır. Bugün bu adet, yer yer sürdürülüyor. Avrupa ve Amerika’da bazı gençler bunu bir "süs" şeklinde yaparken, yurdumuzda da birtakım havai gençler onları taklit ediyorlar. Cahiliye Arapları dövmeyi süslenmek için yaparlarken; dövme ile bedenlerine çeşitli şekil ve suretler yaparak bununla mafsallarının güç kazandığına inanırlardı. Bugün ise bu tamamen bir özentiden öteye geçmemektedir.

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum fakat küçük sorunlar var..

Dövme, bilinen şekliyle şöyle yapılıyor: vücut, iğne ve benzeri aletlerle kan akacak şekilde yaralanıyor. Sonra aynı yere iç yağı ve bazı maddeler konarak yara iyileşmeye terk ediliyor. Sonunda deri altında koyu yeşil bir şekil meydana geliyor.

Buhari ve Müslim’de rivayet edilen hadislerde, Peygamber Efendimiz (a.s.m.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın Allah’ın rahmetinden mahrum kalacağını bildirmiştir.

Okudunuz mu?  Kuzenle Arayı Açmak Mesafe Koymak Günah Mı ?

Bilmeden dövmeyi yaptıran insan nasıl hareket edecektir?

Bundaki hüküm, dövmeyi yaparken kullanılan maddeye göre değişir. Şayet bu maddeler dinen necis sayılanların arasında bulunuyorsa, dövme de o hükme girer. Bunda yapılacak şey, şayet ufak bir müdahale veya ameliyatla hallediliyorsa gidermeye çalışmaktır. Şayet giderilemiyor, buna da imkan bulunamıyorsa, o şekilde bırakılır. Çünkü Cenab-ı Hak kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemez, onun üstesinden gelemeyeceği, yapamayacağı şeyleri istemez.

Okudunuz mu?  Kırk kudsi hadis imam gazali

Abdeste ve gusle mani olup olmadığına gelince; bir defa dövme derinin altındadır. Yani dış derinin altında yer alıyor. Abdest ve gusülde ise derinin altını değil, üstünü yıkamak farzdır. Dövme de derinin altında kaldığına göre, onun bedenin herhangi bir yerinde bulunması abdeste ve gusle mani olmaz. Üzerinin yıkanmasıyla abdest ve gusül sahih olur.

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerimi arapça bilmeyen bir kişi her satırında ihlas okuyarak hatim edebilir diye bişey duydum Bu bilgi doğrumu?

Bilerek veya bilmeyerek böyle bir günahı işlemiş olan kimse de Allah’tan mağfiret diler, tövbe istiğfar eder. Ve inşAllah da kabul edilir.

Vücut üzerinde kına veya boyalarla yapılan geçici dövme de caiz değildir.

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


Cevap: Hint kınası Dövme yaptırmak

silversoul
Neden vücuduna dövme yaptırasın ki bunu bence kendine samimi bir şekilde sor. Eğer cevabı gösteriş için ise kendini bir gözden geçir. Nefsani arzuların içinse nefsini kontrol altına tutmaya çalış.

Okudunuz mu?  Kuru meni lekesi

Cevap: Hint kınası Dövme yaptırmak

qwert12380
Dövme bence gereksiz.Koskoca Cristiano Ronaldo’da bile yok.Dövme olmayınca vücut daha güzel duruyor.Dövme yerine baklava + adonis + göğüs kası yapmanı öneririm.Dövme artık herkesde olan bir şey olduğu için karizmasını kaybetti.


İnanc
< qwert12380 >
Kardeş yeni modayı takip ediyorsun 🙂

Okudunuz mu?  Tahiyyatı yanlış okumak

abdülsamet
cevabımı aldım teşşekürler karın kası falan yapmak isterdim ama liseye yeni başlayacğım yağları küçük yaşta kasa dönüştürmek büyüme sorununa yol açar :rolleyes: :rolleyes: 😀


Kayıtsız Üye
ama caiz diye duydum değilse kına yaptıracağım kesin ve kısa bir cevap yazın lüten …..:(

Bu kategoride yer alan Sürekli akıntı ve kanaması olan bir kişi nasıl abdest alıp ibadet eder? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hint kınası Dövme yaptırmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.