Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Hadisler
Yönetici

Madenlerin zekat oranı kaçtır? ilgili hadisler

Madenlerin zekat oranı kaçtır? ilgili hadisler

Hoca
MADENLERİNZEKAT ORANI KAÇTIR?

2448- Amr b. Şuayb (r.a) babasından ve dedesinden rivâyet ederek şöylediyor: Rasûlullah (s.a.v)’e buluntu eşya hakkında soruldu da işlek bir yoldaveya bir yerleşim merkezinde buldunsa bir yıl özellikleriyle birlikte ilân et.Sahibi gelirse sahibine ver gelmezse senin olur. Eğer o eşya işlek olmayan biryolda ve yerleşim merkezinde değil de başka yerlerde bulunmuşsa defineler vehazineler gibidir, onlardan beşte bir zekat alınır. (Tirmizî, Zekat: 16; Dârimi, Zekat: 29)
2449- Ebu Hüreyre (r.a) Rasûlullah (s.a.v)’in şöyle buyurduğunu naklediyor: Sahibindenkaçıp başkasına zarar veren hayvanın yaptığı zarar tazmin edilmez. Su kuyusunadüşen ve ölen kimseye de, maden ocaklarında ölen kimselere de tazminat ve fidyebedeli ödenmez. Define ve hazinelerde beşte bir zekat verilmesi gerekir. (Tirmizî,Zekat: 16; Dârimi, Zekat: 29)
2450- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyledemiştir: Sahibinden kaçıp kurtulan ve zarar veren hayvanın verdiği zarartazmin edilmez. Su kuyusuna ve maden ocağına düşüp ölen kimseler için detazminat ödenmez. Define ve hazinelere beşte bir zekat ödenmesi gerekir. (Tirmizî, Zekat: 16; Dârimi, Zekat: 29)
2451- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöylebuyurmuştur: Kuyuya düşen kimseye kuyu sahibi tarafından tazminat ödenmez,sahibinden kaçıp kurtulan hayvanın yaptığı zarar tazmin edilmez, madenkuyusunda ölen kimseye de tazminat ödenmesi gerekmez. Defineler de beşte birzekat vardır. (Tirmizî, Zekat: 16; Dârimi,Zekat: 29)

Bu kategoride yer alan Oruca niyet ne zaman edilmeli? ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Madenlerin zekat oranı kaçtır? ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.