Anasayfa
3 Ağustos 2021, 20:09
Hikayeler
Yönetici

Az Konuşmak ile ilgili Nasihat

Az Konuşmak ile ilgili Nasihat

medine28
Konuşmalarınızı azaltmaya gayret edin çünkü; çok konuşmak helaka götürür. Bazılarının, Peygamber Efendimizin bu hadisini duymalarına rağmen uygulamamaları şaşırtıcı bir durumdur. "Hayırlı birşeyler konuşmadıkça, suskunluğunu uzun tut". Bu, şeytanın senden uzaklaşmasına ve İslam’ı güzel yaşamana yardımcı olacaktır." Allâh bizim içimizi ve dışımızı güzelleştirsin, İslâm nuru ile nurlandırsın.

Okudunuz mu?  Tevazu (Hikaye)

Cevap: Az Konuşmak ile ilgili Nasihat

İZGEN
islam dini mütevazi ve hoş görü güzel ahlak dinidir bunun için peygamberimizde bazı hadislerde üzerine durmuş,güzel ahlakın içinde olan az ve öz konuşmanın önemini vurgulamıştır

Bu kategoride yer alan İmtihanı Kazanan Kul (Peygamberimizden kıssalar) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Az Konuşmak ile ilgili Nasihat Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.