Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
sizden7-2
Abone

Hz MUHAMMED neden 9 yaşındaki kız çocuğunu kedine eş olarak almıştır

Hz MUHAMMED neden 9 yaşındaki kız çocuğunu kedine eş olarak almıştır

kontador
hocam peygamber efendımız neden küçük kızı eş aldı bunu merak edıyorum acil cevap verırmısınız


Cevap: Hz MUHAMMED neden 9 yaşındaki kız çocugunu kedine eş olarak almıştır

guest account
çok daha bilgililer vardır ama ben de bu konuyu merak edip araştırmıştım.

Okudunuz mu?  Müslümanları Uyarmak

cahiliyye döneminde araplar kızları insan yerine koymazlar hatta küçükken diri diri çölde kumlara gömerlermiş. bu yüzden de kendilerine eş alabilecek kadar yeterli sayıda kalacak kadar olanları da öldürmezler, sağ bırakırlarmış. insan yerine konmadıklarından ancak ergen bir genç kız olduklarında yaşı hesaplanmaya başlarmış. ergenilik de ortalama yaşı belli olduğu için üzerine + 9 konduğu zaman gerçeğe yakın yaşı hesaplamak da pek zoe olmaz sanırım.

Okudunuz mu?  Ölüm anı.. Ruhu teslim ederken gözlerin ve ağzın açık kalması, yatağın titremesi

bu konu en fazla deşilen ve dezenformasyon malzemesidir. ama hiç kimse de Peygamber Efendi’mizin ilk eşinin vefatına kadar geçen 25 yıllık süre içinde de tek eşli yaşadığını söylemeyi de kendine yediremez.


Cevap: Hz MUHAMMED neden 9 yaşındaki kız çocugunu kedine eş olarak almıştır

tekturk
< hocam peygamber efendımız neden küçük kızı eş aldı bunu merak edıyorum acil cevap verırmısınız >
Asli yok kardesim bunun , uydurma bunlar…

Okudunuz mu?  Kızlar selam verdiginde bazen ellerini tutmamak için yalan söylüyorum caiz midir?

Cevap: Hz MUHAMMED neden 9 yaşındaki kız çocugunu kedine eş olarak almıştır

nlylmz
Her şeyi zamanın şartlarına göre değerlendirmek lazım diye düşünüyorum, uydurma şeylerle zihnimizi karıştırmayalım.. Selametle..


Kayıtsız Üye
15 asırdır Peygamber efendimiz (sav) üzerine atılmış bir iftira var. Aişe annemizi 8 yaşında bir çocuk olarak aldığı iftirası var..Bunun aslını öğrenelim ki Alemlere Rahmet olarak gelmiş Peygamberimizin 8 yaşında bir çocukla gerdeğe girmesi gibi iğrenç bir düşünceyi ortadan kaldıralım;
İslamiyetten önceki Arapların zamanında kız çocuklarının hiçbir değeri yoktu, kız çocuklarına yedi yaşına girinceye kadar isim bile verilmezdi.
12 yaşına bastıklarında yani ilk kez ergenliğe(özel haline) ulaştıklarında ise 12 yaşındaki çocuklar ”1” yaşında kabul ediliyorlardı.
Demek ki 12 yaşında ergenliğe erdiyse ,üzerine 8 yılı daha koyarsak,Aişe annemiz Peygamber Efendimiz ile 12 artı 8; ’20’ yaşında eş oldu.Arap ülkeleri bizim ülkemizden daha sıcak olduğu için ergenliğe daha önce girmiş bile olsa en erken 12 yaşından önce bir kız çocuğu ergenliğe giremezdi..
Şanlı Peygamber Efendimiz,Allah’ın nurundan yaratılmış,Ahsen-i Takvim de yaratılmış,adına Kur’an da sure inmiş,bize ibadeti ve taati öğreten,bütün Peygamberlerin Peygamberi olan bir Peygamber, 8 yaşında bir çocukla evlenebilir mi?..
Bu gerçeği öğrendiğimize göre bilmeyen kardeşlerimizle bunu paylaşıp Peygamber Efendimiz üzerinden bu çirkinliğin kaldırılmasına vesile olarak hepimiz bu sevaba nail olalım inşAllah..

Bu kategoride yer alan Kul Hakkı / Ahirette Hesaplaşmak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz MUHAMMED neden 9 yaşındaki kız çocuğunu kedine eş olarak almıştır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.