Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:48
sizden01
Abone

Tesbih çekmek Allah’a şirk koşmaya girmiyor mu ?

Tesbih çekmek Allah’a şirk koşmaya girmiyor mu ?

kurt55
Tesbih çekmek Allah’a şirk koşmaya girmiyor mu ?


Cevap: Tesbih çekmek Allah’a şirk koşmaya girmiyor mu ?

İnanc
Allahı anmak ne zaman şirk oldu ?


Cevap: Tesbih çekmek Allah’a şirk koşmaya girmiyor mu ?

kurt55
Burda tesbih çekmekten bahsediyorum peygamberimiz zamanında da varmıydı bu tesbih olayı yoksa sonradan mı girdi dinimize sorumu tam anlatamadım galiba sonuçta SubhanAllah, Allahuekber diyorsun ve o tesbihleri çekiyorsun haşa sanki tesbihe bir ilah özelliği kazandırma gibi bir durum söz konusu olmuyor mu farkında olmadan ?

Okudunuz mu?  Cünüpken alış veriş yapmak caiz midir

Cevap: Tesbih çekmek Allah’a şirk koşmaya girmiyor mu ?

Saif Al-Din
kurt55 kardeşim çok derin düşünmüşsün.. Namazdan sonra çekilen 33’er tesbih zaten Peygamber efendimizin (sav) tavsiyesi, korktuğun gibi bir durum yok meraklanma


karadamlalar
tesbihe öyle bir şey kazandırma niyeti olmaz zaten, fakat taşlarla tesbihat yapmanın bidat olduğunu söyleyen alimler olmuştur sünnete ittiba etmek daha hayırlıdır(zikri ellerle saymak)

Okudunuz mu?  İstihare kaç çeşittir

Darusselam

Tesbih çekmek Allah’a şirk koşmaya girmiyor mu ?

Abdullah bin Amr ise, Resulullahın (a.s.m.) tesbihi, sağ elinin boğumlarıyla saydığını gördüm (Tirmizî, Daavât: 24) demektedir. Tesbihleri doğru olarak yapabilecek kimselerin eliyle tesbih çekmesi daha faziletlidir. Ama arzu edenler 33’lü veya 99’lu tesbihlerle de bu ibadeti yapabilirler. Tesbihi göbekten yukarı veya aşağı tutarak çekmek arasında da bir fark yoktur.
Namazdan sonra yapılan tesbihler Efendimiz’in sallAllahu aleyhi vesellem hadisleriyle sabittir. Bir gün başta Ebu Zer olmak üzere Muhacirlerin fakirleri Peygamberimize gelerek şöyle dediler: Ya ResulAllah! Varlık sahipleri, yüksek dereceleri ve daimî nimetleri alıp gittiler. Çünkü onlar da bizim gibi namaz kılıyorlar, oruç tutuyorlar. Ancak onlar sadaka veriyor biz veremiyoruz, onlar köle azâd ediyor, biz edemiyoruz. Peygamberimiz onlara şu müjdeyi verdi:

Okudunuz mu?  Allah dışında hiç kimse din adına hüküm koyamaz!!!

Hz. Ebû Bekir Sıddîk’in âzadlısı Yüseyre (radıyallâhu anhümâ) -ki ilk muhâcirlerden idi- anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) bize dedi ki: "Size tesbih, tehlil, takdis, tekbir çekmenizi tavsiye ederim. Bunları parmaklarla sayın. Zira parmaklar (Kıyamet günü nerelerde kullanıldıklarından) suale maruz kalacaklar ve konuşturulacaklardır." (Tirmizî, Daavât 131; Ebû Dâvud, Salât 359)

Okudunuz mu?  Rabbena duaları ile ilgili Sorular


şirk koşmaya örnekler

Bu kategoride yer alan İnanç ile ilgili vesveseler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesbih çekmek Allah’a şirk koşmaya girmiyor mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.