Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:07
Oruc
Yönetici

İçten Küfür etmek orucu bozar mi?

İçten Küfür etmek orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum kardesler..

ben kötü bir şey yaptim galiba. Ben bazen içindem düsündüklerimi kontrol edemiyorum. Yani oruc tutarken su icmek istedim, ama oruc tutdugum için zaten su icemicemi biliyorum. Galiba onun yüzünden içindem kötü seyler gecti, yani "niye oruc tutmak gerekiyor." Afferdersiniz ama "Niye Allahim oruc tutmak gerekiyor, sacma bisey" diye aklimdan gecti ama bilinki öyle bisey hayatta söylemem. Yanlisikla aklimdan gecti. Oruc benim için sacma bir şey olsa, zaten oruc tutmam ben. Tutiyorum ama. Hemde senelerdir tutiyorum.

Okudunuz mu?  Kusmak orucu bozar mı ?

Hemen la ilaha illAllah muhammad rasul Allah dedim, öyle demek istemedigimi söyledim, orucu kabul etsin diye dua ettim ve orucumu iftarda actim.

Acaba ALLAHIM orucumu kabul etmismiydir?


Cevap: İçten Küfür etmek orucu bozar mı?

Ravza Sevdam
ve aleykümselam kardeşim.orucun bozulmamıştır içinden geçenler vesvesedir,bu yüzden sorumlu değilsin ama eğer bunu dilinle söylersen o zaman Allah korusun dinden dahi çıkarsın. her ne kadar ramazanda şeytanlar zincire vurulsa da bizimle beraber bulunan şeytan gene bizi imanımızdan etmek için vesvese vermeye devam ediyor.Merak etme Rabbim gizli açık her şeyi biliyor ve görüyor,vesveseye kulak asma geldiği zaman hemen şerrinden Allah’a sığın inşALLAH geçecektir.

Okudunuz mu?  Mentol ferahlıği orucu bozar mı?

Cevap: İçten Küfür etmek orucu bozar mı?

ResûlÖzlemi
Aleykum Selam ve Rahmetullah.

Kardesim seytan sana vesvese veriyor canini sikma. O sozler senin sozun degil. Bazen ne sozler geciyor ki akillardan dile getirmek yerine kendini ucurumdan atsan daha hayirli olur. Aldiris etme vesvese onlar. Bu arada kufur etmek orucu bozmaz.

Okudunuz mu?  Hamilelik döneminde tutulmayan oruçlar kaza edilir mi

Yorum: İçten Küfür etmek orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Aleyküm selam.
Korkma içinden yaptığın şeyler sana bir kötülük kazandırmaz.

Bu kategoride yer alan Oruç tutayım diye akşamdan niyet edip daha sonra oruç tutmamak üzere niyetinden dönmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçten Küfür etmek orucu bozar mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.