Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:14
Oruc
Yönetici

Hamilelik döneminde tutulmayan oruçlar kaza edilir mi

Hamilelik döneminde tutulmayan oruçlar kaza edilir mi

imam
Hamile kadınlar bu uzun ramazan orucunu tutmaları çok zordur, bebeğe zarar verirler. O yüzden ramazan ayından sonra oruçlarını kaza edebilirler.

Yani ramazan ayında tutulmayan oruçlar mutlaka kaza edilmesi gerekir.


Cevap: Hamilelik döneminde tutulmayan oruçlar kaza edilir mi. Ödediğim fidyeler kaza yerine

Kayıtsız Üye
Geçen sene hamile idim ve haliyle oruç tutamadım sadece 8 gün tuttum bir Diyanet sitesinde okudum ramazan ayında tutulmayan oruç ları Şevval ayında 6 gün tutulduğunda kazaların önüne de geçiliyormuş bunun doğruluk payı varmı lütfen cevap bekliyom

Okudunuz mu?  Hasta Olduğum İçin Orucumu Bozdum Ne Yapmalıyım?

Cevap: Hamilelik döneminde tutulmayan oruçlar kaza edilir mi. Ödediğim fidyeler kaza yerine

arifselim
Şevval ayından 6 gün oruç tutmak sünnettir ve sevabı çok büyüktür ama bu oruçların kaza oruçları ile hiç bir ilgisi yoktur. Bütün bir seneyi nafile oruç tutarak geçirsen bile bir kaza gününün yerine geçmez. Kazalarını tutman gerekir.

Okudunuz mu?  Oruç tutabilmek için adet geciktirici hap kullanmak caiz mi?

Yorum: Hamilelik döneminde tutulmayan oruçlar kaza edilir mi. Ödediğim fidyeler kaza yerine

Kaza orucum
Hamilelik donemimde ramazan ayinda oruc tutamadim kaza ettigim ramazan orucumu pes pese tutmak zorunda mıyım yoksa aralıklarla tutabilir miyim


Adil
Üst üste olması gerekmez ancak bir an önce tutulması gerekir. Mazeretin olmadığı durumlarda kazalarını tutarsın.

Okudunuz mu?  Ramazan ayı gelenekleri

Kayıtsız Üye
Bu ramazan ayında 7 aylık hamileydim erken doğum nedeniyle oruç tutmadım ama şimdide sürekli Kanamam olduğu için tutamıyorum bana kefalet düşer mi


arifselim
Geçmiş olsun. Bu sürekli kanama ise bir özürdür ve oruç tutmaya engel değildir. Ancak sana doktor oruç tutmanı yasaklarsa yani öyle bir rahatsızlığın olursa o zaman oruç yerine kefaretini verebilirsin.

Okudunuz mu?  Mevlana Celaleddin-i Rumi, Hz. Ebu Bekir'in soyundan mı gelmektedir?

Kayıtsız Üye
Merhabalar,geçen yıl hamile değilken kazaya kalmış oruclarim vardı, tutamadan hamile olduğumu öğrendim. Çevreden sonraki ramazan girmeden oruçları tutman lazım yoksa fidye ver dediler,hamileliğim devam ettiği için tutamayacagim, fidye ile ödemem doğru olur mu?


arifselim
Merhaba. Bu hüküm şafiiler için öyledir. Yani şafii olanlar borçlarını diğer ramazan girmeden tutmadılarsa hem kaza etmeleri hem de her bir gün için birer oruç fidyesi vermeleri gerekir. ancak hanefilerde yinede fidye gerekmez.

Okudunuz mu?  Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan RAMAZAN-I ŞERİF

rana
Bilgiler için tesekkürler Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
2012 de hamilelik nedeni ile altı gün oruç tutmadım . sene dolmadan oruçlarımı tutum peki fidye vermek gerekiyormu şafii mezhebinde


arifselim
Şafiilerde diğer ramazan girmeden oruçlarını kaza etmişsen artık fidye vermeye gerek yoktur. Ama bir sene geçmiş ise hem kaza hemde fidye verilmesi lazım olur.

Okudunuz mu?  Oruçluyken dudak kremi sürmek

Kayıtsız Üye
Hocam 25 günlük ramazan borcum var hamile olduğum için tutamadım ara ara tutsa olurmu yoksa pes pese mi tutmam lazım


Hoca
Arada bir müsait olduğunda tutabilirsin, peş peşe olması şart değil. Bu oruç kazasıdır en kısa zamanda ödeyin daha hayırlıdır

Okudunuz mu?  Kas gevşetici merhem sürmek orucu bozar mı?

hamileyken tutulmayan orucun kefareti, hamilelikte tutulmayan oruçlar, hamileyken tutulmayan oruçlar

Bu kategoride yer alan Ramazan ayında yaşadığınız bir anınızı/unutamadığınız bir hatıranızı anlatırmısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hamilelik döneminde tutulmayan oruçlar kaza edilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.