Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Sünnet namazlar kaza edilir mi?

Sünnet namazlar kaza edilir mi?

Fetva Meclisi
Sünnet namazlar kaza edilir mi?

Vaktinde kılınmayan beş vakit namazın farzları ile vacip olan vitir namazı kaza edilir. Kılınmayan sünnetler vakit çıktıktan sonra kaza edilmez. Ancak vaktinde kılınmayan sabah namazı, aynı gün zevalden önce kaza edildiğinde sünneti ile birlikte kaza edilir (Fetâvây-ı Hindiyye, I, 121). Çünkü Hz. Peygamber kılamadığı bir sabah namazını öğleden önce kaza ederken, sünnetiyle birlikte kaza etmiştir (Ebû Dâvud, Salât, 11). Bir de öğle namazında cemaate yetişmek için sünneti kılmadan farza başlayan kişi, farzı kıldıktan sonra kılmadığı ilk sünneti de kılar. Bunu son sünnetten önce veya sonra kılması fark etmez.

Okudunuz mu?  Kısa kollu, çıplak ayaklı mekruhmu

Cevap: Sünnet namazlar kaza edilir mi?

EHLİMAN
Özellikle sabah namazı sünneti kaza edilmek istendiği zaman öğle namazından önce edilmektedir.Fakat öğle namazından sonraya kalır ise sadece farzı kaza edilir.Camide farzına yetişilen öğle namazı sünneti de farzdan sonra kılınabilmektedir.Fakat kazaya kalan namazların sadece farzları kılınmaktadır.

Okudunuz mu?  Ailem namaz kılmıyor. Ben onlardan gizli kılıyorum

Yorum: Sünnet namazlar kaza edilir mi?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Ben sünnet namaz kılarken herhangi bir sebepten ötürü bozulan sünnet namazının kazasının kılınmasının vacip olduğunu yeni öğrendim. Daha önceden bilmediğim için böyle birkaç tane durum olmuştu. Mesela Öğle namazının ilk sünnetini kılarken herhangi bir sebepten ötürü bozmak zorunda oldum ve daha sonra sünneti kılmadan direk farz namaza geçtim ve daha sonrasında bilmediğimden dolayı sünneti kaza etmedim. Son sünnet için de aynısı olmuştu. Bunları kaza etmek istiyorum ama nasıl niyet edeceğimi bilmiyorum. Nasıl niyet etmem gerekiyor bu sünnetlerin kazasını kılmak için?

Okudunuz mu?  Kirli ve yağlı iş elbisesi ile namaz kılınır mı?

Yorum: Sünnet namazlar kaza edilir mi?

Ensar
Kılamadığınız vakit namazların sünnetlerini eğer vakit geçmiş ise bu sünnetler kaza edilmezler. Zamanında kılınmayan sabah namazı sünnetini kılabilir ardından da sabah namazı olan 2 rekâtlık farz namazı kılarsınız.
Öğle namazı sünnetini kılmadan farz namaza başlandığını görseniz farzı kılar ardından öğle namazı öncesi sünnetlerini de kılabilirsiniz.
Kaç rekat sünnet kılacaksanız niyeti şöyle yapabilirsiniz; (Niyet ettim Allah rızası için sabah namazının 2 rekât sünnetini kılmaya) dersiniz ve kılarsınız.

Okudunuz mu?  Abdestli iken tırnak kesmek abdesti bozar mı?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Aklımı kurcalıyordu bu durum sürekli.


sünnet kaza edilir mi, sunnet nmz kazs edilirmi, Kaza namazlarında sünnet kılınırmi

Bu kategoride yer alan Namazda fatiha suresinden önce okunan dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sünnet namazlar kaza edilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.