Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:06
Oruc
Yönetici

Oruç tutabilmek için adet geciktirici hap kullanmak caiz mi?

Oruç tutabilmek için adet geciktirici hap kullanmak caiz mi?

Takım Yıldızı
Ayin 8 de hastalanacağim.Ve çok zor oluyor başinda tutmamak.Geciktirici kullanmak caiz mi?


Yorum: Oruç tutabilmek için adet geciktirici hap kullanmak caiz mi?

Omer Faruk
Sevgili kızım fıtratla oynamamak gerek. Allah siz hanımları böyle yarattı ise bir hikmet gereği yarattı. Yaratılışına uygun davran ve buna hamdet. Allah’a en güzel ibadeti yapmış olursun. Hem adet hali Kur’an’da ifade edildiği gibi bir "eza"dır. Eksiklik ya da hastalık değildir. Ayrıca dilersen, sağlığına bir engeli olmayacağını düşünüyorsan bazı alimler adet durumunda oruç tutulabileceğine fetva veriyorlar.

Okudunuz mu?  Yaraya kolonya dökmek orucu bozar mı?

Delili ise; adet durumunda oruç tutmamak bir yasaklama değil bir ruhsattır. Yani, Kur’an adet halinde kesinlikle oruç tutmayın demediği gibi Rasulullah’tan bu konuda sarih YASAKLAYICI bir hadis yoktur. Bu alimlerin çeşitli hadislerden DOLAYLI çıkardıkları bir YORUMDUR (İCTİHAT) tır. Ayetlerin ifade ettiği anlam oruç tutmamanın bir ruhsat oluşudur.

Okudunuz mu?  Kaza Orucu Tutuyorum Ama Niyet Etmedim Sabah Niyet Edip Orucuma Devam Edebilirmiyim?

Her iki görüş de senin için hayırlıdır, çünkü;

1- Eğer adetli iken oruç tutmak haram görüşüne uyarsan, Allah’ın sana lutfettiği fıtrata boyun eğmiş böylece kulluk etmiş olursun.
2- Eğer adetli iken oruç tutmak haram değil ama dileyen kadın kendini güçlü hissediyorsa tutabilir diyenlere eğer vücudunu güçlü hissediyorsan orucunu tutarak kulluk etmiş olursun.

Okudunuz mu?  Ayın dolunay olduğu günlerde yani ayın...

Her iki halde de huzur içinde Rabbin’in rızasını umabilirsin.

Allah’a emanet ol, hayırlı ramazanlar güzel kızım.


Yorum: Oruç tutabilmek için adet geciktirici hap kullanmak caiz mi?

orienbaris
Sayın bacım. Önce şunda kararı kavil kılmak gerek ; her koşulda ve her konuda Allah bizden üstün olup bizim bilemeyeceğimiz şeyleri bilir ve detaylarını aklımızın alamayacağı kadar hassas hesaplar. Allah hem cinsini bu işleyiş üzere yaratmış. Eğer senin düşündüğün uygun olsaydı Allah buna zaten emrederdi. Ama böyle bir şey olası bile değil. Bu suna benzer hastanede serum takıyorlar diye şu içmemek gibidir. Eğer sağlıklı ve gerekli olan serumla sıvı ihtiyacını karşılamak olsaydı Allah ağız yerine dışa açılan bir kanalla herkese doğuştan bir damar yolu takar öyle dünyaya gönderirdi. Bugün insanoğlu kendince kar elde etmek için meyve ve sebzeleri aşırı üremeye zorladılar. Allah’ın tasarladığının dışında olacak bir şekilde. Ne oldu hormonlu yiyeceklerden ne hastalıklar ortaya çıktı ne de o hastalıklara direnç kaldı. Sen şimdi tip aleminin tam anlamamış olduğu endokrin sistemde menstüral sıklusu ( ki döngünün bozulması olan menepoz neden oluyor sorusu bile tam cevaplanmamışken) bu döngüyü bozmak peşindesin. Sonra bu çok karmaşık sistem bozulup Allah korusun bir hastalığa yakalandığında ne olacak? Hangi hekim derdine derman olacak? En basitinden bu döngünün bozuk olduğu ve düzeltilmeye çalışıldığı polikistik over sendromuna bak. Ne sıkıntılar ne ilaçlar kullanılıyor ama tam çözüm var mı? Yok maalesef. İşte bu sebeple usta olan bilgisi ilmi emsalsiz olan Allah’ın ayarladığı dengeyi bozmak mantıken zaten yanlış. Birde sana emanet edilmiş vücuda yapıyor olacaksın bunu!!!

Okudunuz mu?  Sadakanın çeşitleri

kadinlarin orucu tam tutmasi için dogum kontrol hap kullanmasi, dogum kontrol hapi kullanirken oruc

Bu kategoride yer alan Okuduğu bir şeyden dolayı orgazm olursa orucu bozulur mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç tutabilmek için adet geciktirici hap kullanmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.