Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:20
sizden09
Abone

Nafile Namazını Tam Bitirirken Ezan Okunursa

Nafile Namazını Tam Bitirirken Ezan Okunursa

qwert12380
Nafile namazları imsak vaktinden güneş doğduktan sonra kerahat vaktine kadar kılınmıyor.Peki imsak vaktine 5 dakka kala nafile namaz kılsak ve tam rabbena okurken ezan okunsa bu nafile namazın kazası gerekir mi?


Cevap: Nafile Namazını Tam Bitirirken Ezan Okunursa

NuN
Nafile namaz kılınırken ezan okunsa devam edilir ve kazası gerekmez.

Okudunuz mu?  Dinden çıkan Küfre düşen'in Nikahı gidermi?

Cevap: Nafile Namazını Tam Bitirirken Ezan Okunursa

musab
< Nafile namazları imsak vaktinden güneş doğduktan sonra kerahat vaktine kadar kılınmıyor.Peki imsak vaktine 5 dakka kala nafile namaz kılsak ve tam rabbena okurken ezan okunsa bu nafile namazın kazası gerekir mi? >
Kazası gerekmez.Çünkü sen kadei ahirede tahiyyatı okumakla farzı yerine getirmiş oluyorsun.Salli-barik ve rabbena sünnet.İki selam da vacip.

Bu kategoride yer alan Suya Necaset Karışması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nafile Namazını Tam Bitirirken Ezan Okunursa Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.