Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:41
missa93
Abone

Kurban Bayramının Tarihi ve Hikayesi Nedir?

Kurban Bayramının Tarihi ve Hikayesi Nedir?

Kayıtsız Üye
Kurban Bayramının Tarihi ve Hikayesi


Cevap: Kurban Bayramının Tarihi ve Hikayesi Nedir?

Muhammed
Kurban Bayramının Tarihi Ve Hikayesi Nedir

Kurban bayramından önce kurban kesme olayı insanlığın başlama süreci ile aynıdır. Hz. Adem babamızın iki oğlundan Cenabı Allah kurban kesmelerini ister. Kabil duruma itiraz etsede babasına karşı gelemez. Habil ise böyle bir fırsatın doğmasından ötürü sevinçle beslediği webokur.com en güzel hayvanını kurban eder. Kabil ise tarım mahsullerinden işine yaramayan kısımlarını kurban verdiğini babasına bildirir. Cenabı Allah gönül rızalığı ile verilen Habil’in kurbanını kabul eder. Kabil bu duruma sinirlenerek Habil’i öldürmeye kadar işi götürür.

Okudunuz mu?  Kadından gelen pembe renkli vajinal akıntı Namaza engelmidir?

Daha sonra Hz. İbrahim Cenabı Allah’a bir çocuk için çok dua eder. Hatta kendisine çocuk nasip ederse uğrunda kurban edeceğine söz verir. Cenabı Allah duasını kabul eder ve O’na çocuk bahşeder. Hz. İbrahim oğlunu çok sever ve kurban için verdiği sözü unutur. Cenabı Allah üç gece sahih rüya ile durumu hatırlatır. Hz.İbrahim oğlu ile istişarede bulunur. Hz. İsmail sözünü hemen yerine getirmesini ister. Bu konuda korkaklık göstermeyeceğini ve babasına yardım edeceğini bildirir. Hz. İbrahim oğlunu kurban edeceği sırada Cenabı Allah sadakatini kabul eder ve kendisine kurban etmesi için koç gönderir.

Okudunuz mu?  Ümreye gidene ne denir

Hz. Muhammed Mustafa (as) efendimiz ise ilk olarak Medinede miladi 624 yılında kurban olayını hutbede ilan ederek kendiside o sene 2 adet kurban kesmiştir. Kurbanlarımızın ne eti nede kanı Cenabı Allah’a ulaşmamaktadır. Önemli olan niyetlerimizdir. İslam fıkhına göre kurban kesmeye mükellef şahıslar kurban olmaya layık hayvanlardan Cenabı Allah’a şükür eda etmek ve manevi olarak yakınlık kazanmak niyetiyle keserler. Peygamber Efedimiz kurban etlerinin bir kısmını evine ayırır bir kısmını komşularına dağıtır kalan kısmınıda ihtiyaç sahiplerine gönderirdi. Üçüncü günün sonunda kurban etinden bulmak çok zordu. Allah şimdiden kurbanlarınızı kabul buyursun.
Alıntı.

Okudunuz mu?  Nas suresini okurken esnemek nazar olduğuna mı işarettir ?

kurban bayrami

Bu kategoride yer alan Neden Ramazan Bayramı Üç, Kurban Bayramı Dört Gündür? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kurban Bayramının Tarihi ve Hikayesi Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.