Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:18
missa8
Abone

Malt içeceği caiz mi

Malt içeceği içmek caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Malt içeceği içmek caiz midir ?


Cevap: Malt içeceği içmek caiz midir ?

Hoca
Önemli olan içeceğin içeriğidir. İçerisinde haram olan bir madde bulunmuyorsa içilmesi helaldir.


malt içeceği caiz mi, malt içeceği haram mı, malt içeceği içmek caiz mi

Okudunuz mu?  Allah'a ve birliğine gerçekten inanmak istiyorum

Malt içeceği caiz mi

Kayıtsız Üye
malt içeceği caiz mi


Cevap: Malt içeceği caiz mi

imam
Malt İçecekleri
nureddin yıldız

SORU: Selamünaleyküm hocam. Piyasada satışa sunulan malt içecekleri hakkında bilgi almak istiyordum. Hafta sonu bana ikram edilen Ülker maltana adlı içeceği içtim. Güvenilir bir firma olduğu için o anda helal midir haram mıdır hiç aklıma gelmedi. Ertesi gün içeriğinde bira yapımında kullanılan arpa maltı olduğunu öğrendim. Şişesinde alkolsüz ibaresi yer alsa da içim rahat etmedi ve araştırma yaptım. Tadının biraya benzediğini duyunca dehşete kapıldım.

Okudunuz mu?  Ameliyat öncesinde okunacak dualar

Bazı bilgilerde maltın işleme tabi tutulmadığında alkol barındırmadığı yönünde bazıları ise şişede alkolsüzken midede mayalanma ihtimali oluşu. Bu içeceğin evimize girme ihtimali dahi yok. Peki ya bilmeden de olsa bünyemize aldığımız alkol barındırıyorsa. Çok korkuyorum hocam. Eğer durum böyleyse namazımız kabul olunur mu? Nasıl tövbe etmeliyim. Allah razı olsun hocam selam ve dua ile.

Okudunuz mu?  Kuran insanlar için neden önemlidir?

CEVAP: Selamünaleyküm. Üzerinde alkolsüz yazmasını inandırıcı bulmamakta haklısınız. Sırf bira ile aynı hammaddeden yapılması da haram olmasını gerektirmiyor. Tiksinmekte ise haklısınız. Sırf benzerliği nedeni ile onu evimizden uzaklaştırmamız gerekiyor. Midedeki alkolleşme ise sakınca oluşturmaz

Bu kategoride yer alan Jambon caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Malt içeceği caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.