Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:48
sizden07
Abone

Namaz kılarken gaz sıkışıyor

Namaz kılarken gaz sıkışıyor

pismanımm
1-)abdest alıyorum namaz kılarken gaz sıkışıyor bazen çıkıyor namaza devam ediyorum arkasından başka namazda kılıyorum abdest tazelemeden ?çoğu kez oluyor durumum özür olur mu yoksa küfür müdür. abdestsiz namaz kılarsak ne olur bu durumda?

2- gaz problemim var demiştim sadece abdestte malikiyi taklit etsem her abdestte kendi mezhebimden çıkmam dimi???

Okudunuz mu?  Allah Engellileri Neye Göre Yarattı

3- bu gibi sebeplerden dolayı yaklaşık 3 aydır 5 vakit namaz kılmıyorum sadece cuma yatsı namazları akşam bazende sabah namazı kazası yani çok kötü haldeyim?

Durur durur hiç sıkışmaz abdestte ve namazda oluyor arkadaşlar bunu şeytan mı yapıyor normalde de gaz sorunum var ama fark ettim özellikle abdest almaya başladım mı bir sıkışıyor bide namaz kılınca namazda tutmaya çalışıyorum zorlanıyorum napacağımı bilemedim bu konuda sıkışık namaz kılmakta iyi değil

Okudunuz mu?  Boyunda dua taşımak

Yorum: Namaz kılarken gaz sıkışıyor

muvaffak
Namaz üzerindeyken gaz çıkarsa bu abdestinizi bozar, dolayısıyla namazınız da iptal olmuş olur. Böyle durumlarda yeniden abdest alıp namazı tekrar kılmanız gerekir. Durumunuzun özür olup olmadığını buradan biz bilemeyiz. Tedavi olmanız gereken bir durum olabilir, doktora gitmenizi tavsiye ederiz. Namaz üzerinde gaz çıkarmanın küfür ile herhangi bir alakası bulunmamaktadır. Küfür daha ciddi bir iştir. Bu kavramların ne anlama geldiği ile alakalı okumalar yapmanızı, yapacağınız bu okumaların bir Müslüman için farz olduğunu bilmeniz gerekir. Şeytan sizin bağırsaklarınıza girip sizin gazını getirmez. Bu şekilde muhtemelen beslenme şeklinizle alakalı olan bir durumu başka bir varlığa yıkmanız abestir. Durumunuz sürekli oluyorsa başka bir mezhebi taklit etmek yerine tedavi olun. Mezhep din olmadığı için mezhepten çıkmak diye bir cümle mantıklı değildir.

Okudunuz mu?  Doğurgan Olmayan Kadınla Evlilik?

otururken gaz cikarmak mumkun mu namazda, namaz kilarken gaz kacirisan namaz bozulurmu, Sadece abdestten sonra gelen gaz

Bu kategoride yer alan Mastürbasyona tövbe başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken gaz sıkışıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.