Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:19
missa8
Abone

Ruh nasıl bedenden ayrılır?

Ruh nasıl bedenden ayrılır?

Kayıtsız Üye
ruh nasıl bedenden ayrılır


Cevap: Ruh nasıl bedenden ayrılır?

Üstad
Bilim açıkladı: Ruh bedenden nasıl çıkar?

Bazı insanların, vücutlarının dışına çıktıklarını hissedip, kendilerini belirli bir mesafeden görmesi durumu ‘beden dışına çıkma deneyimi’ olarak adlandırılıyor. Bilim adamları "bedenin dışına çıkma" olarak adlandırılan deneyimin nedenlerini bulduklarını açıkladı.

Okudunuz mu?  Eşimle huzursuzum ne yapabilirim?

Bilim açıkladı: Ruh bedenden nasıl çıkar?
Bu deneyim travmatik olaylar sonrasında da yaşanabiliyor.

İngiliz ve İsviçreli uzmanlar, bu deneyimi, yaptıkları deneye katılmaya gönüllü olan sağlıklı bireylere de yaşatmayı başardıklarını belirtti.

Bu deneyim araba kazası, sara krizleri ve ameliyatlar gibi travmatik olaylar ardından görülebiliyordu.

Okudunuz mu?  Allah'a Olan Sevgi

Ancak sağlıklı insanlar da zaman zaman bu deneyimi yaşayabiliyor. Her on insandan biri hayatlarında en az bir kez beden dışına çıkma deneyimini yaşadıklarını belirtiyor.

Uzmanlar daha önce, bu durum yaşandığı sırada beyinde neler olduğuna dair bilimsel bir açıklama getirmekte zorlanıyorlardı.

Okudunuz mu?  Zan ile ilgili hadisler

Ancak şimdi İngiliz ve İsviçreli bilim adamları, teknolojiyi kullanarak, gönüllü deneklere bu durumu yaşattıklarını açıkladı.

Deneyde katılımcılara, kendi vücutlarının arkadan canlı görüntülerini izledikleri sanal gerçeklik gözlükleri takıldı. Aynı anda da bilim adamları gönüllülere, hem fiziksel, hem de sanal olarak dokundular.

Okudunuz mu?  Toprak genişletmek için yapılan savaşlar cihad mıdır

Bu yolla denekler kendi vücutlarını terk ettiklerini düşündüler ve sanal gerçeklik gözlüklerinde izledikleri kendi vücutlarını başka bir beden olarak algıladılar.

Denekler bu izledikleri sanal vücuda girdiklerini hissettiler. Öyle ki, bilim adamları sanal vücuda fiziksel tehditler yönelttiğinde, sanki kendi bedenleriymiş gibi korku duydular.

Okudunuz mu?  Kul hakkı sadakayla ödenir mi

Peki bu buluşun anlamı ne?

Deneyi organize eden bilim adamlarından ve Londra Üniversitesine bağlı University College London’da öğretim görevlisi olan Dr.Henrik Ehrsson, "Bu deneyin pratik, klinik ayrıca ticari uygulamaları da olabilir. Örneğin sanal gerçeklik deneyinde kendi bedeniniz dışında, aynı sizin gibi hissedebilen sanal bir beden yaratabiliyorsunuz. Bu geleceğin bilgisayar oyunları için harika bir şey olabilir," diyor.

Okudunuz mu?  Evde yalnız kaldığımda görünmeyen varlıklardan çok korkuyorum,beni bu konuda bilgilendirir misiniz

Bilim adamları vücut dışına çıkma deneyeninin duyular arasındaki çatışmadan kaynaklandığını söylüyor. Ayrıca çalışmanın nörolojiden din bilimine dek birçok akademik dalda etkileri olabileceğine inanılıyor.

BBC

Bu kategoride yer alan Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali sunniler diyebilir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ruh nasıl bedenden ayrılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.