Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Amenerrasulü arapça yazılışı, okunuşu ve türkçe anlamı

Amenerrasulü arapça yazılışı, okunuşu ve türkçe anlamı

Üstad
Amenerrasulü Okunuşu ve Anlamı


آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْهِ مِن رَّبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللّهِ وَمَلآئِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لاَ نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ وَقَالُواْ سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ ﴿۲٨٥﴾ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ رَبَّنَا لاَ تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِينَا أَوْأَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلاَ تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلاَ تُحَمِّلْنَا مَا لاَ طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَآ أَنتَ مَوْلاَنَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ )۲۸٦

Okudunuz mu?  KASAS SURESİ Hakkında Bilgi

Amenerrasülü

OKUNUŞU: Amenerrasulu bime unzile ileyhi mirrabbihi vel mu’minun, kullun amene billahi vemelaiketihi ve kutubihi ve rusülih, le nuferriku beyne ehadin min rusulih, ve kalu semi’ne ve ata’ne ğufraneke rabbene ve ileykelmesir. Le yukellifullahu nefsen ille vus’aha, lehe me kesebet ve aleyha, mektesebet, rabbene letüehızna innesiyne ev ahta’ne, rabbene vele tehmil aleyne ısran keme hemeltehu alelleziyne min kablina, rabbene vele tuhammilne, me le takete lene bih, va’fü anne, veğfirlena, verhemne, ente mevlane fensurne alel kavmil kefiriyn.

Okudunuz mu?  İlim Ayetleri

MEALİ: Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü’minler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: "Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz." Şöyle de dediler: "İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır.(285)
Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): "Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.(286)

Okudunuz mu?  Müminlerin imtihan edilmesi ile ilgili ayetler

Yorum: Amenerrasulü arapça yazılışı, okunuşu ve türkçe anlamı

Efdal
Amenerrasulü açıklaması Tefsirdeki anlamı

Geniş tefsiri için bu konuya bakabilirsiniz.


forumduasi.com/meal-ve-tefsir/185309-amenerrasulu-ayetlerinin-tefsiri.html


Yorum: Amenerrasulü arapça yazılışı, okunuşu ve türkçe anlamı

Kayıtsız Üye
Güzel hizmet. Tesekkurler fakat turkce yazilislarda Kaf harfini niye Turkiye mahalli dili ile "g" harfi gibi talafuz etmissiniz?
Bir de amne rasuli` son sozleri "kafirler ruhuna…" diye cevirmissiniz. Sanirim yazilim hatasi var. Kafirler ruhuna değil "kafirlere" olmasi lazim. Yoksa ruhu değil de guruhu mu demek istemistiniz?
Allah kolaylik versin ve hepimizi telafisi mumkun olmayan hatalardan korusun.

Okudunuz mu?  Nur suresi 26. ayet: Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler ise kötü kadınlara

—–

Selamunaleyküm
Arapca yazilisinda ücüncü sirada iki tane hata var.
"La nuferri" yerine "La nuferra" yazilmis ve devaminda "ehadimmirrusulih" yerine "ehadimmerrusulih" olarak yazilmis.
Manasi degisirmi bilmem ama düzeltmekte fayda var.
Allah’a emanet olun.


Yorum: Amenerrasulü arapça yazılışı, okunuşu ve türkçe anlamı

ACİLSERVİS
Mesajdaki meal Diyanetin meali ile değiştirildi. Okunuş bölümünde düzeltmeler yapıldı teşekkürler.

Okudunuz mu?  İlyas (a.s.) ile ilgili ayetler

—-

A.selam. yazılan yanlış değil sadece siz yanlış okuyorsunuz. Esreler yukarıda şeddenin altında da olabilir. Bu kuralı öğrenin.


Kayıtsız Üye
çok güzel işime çok yaradı sağolun.


1.Anonim
Yani açıkçası bazı şeyleri burdan bakıyorum ama güzel bir site kurmuşsunuz


Kayıtsız Üye
Kuranda şeddenin altına hareke konursa i sesi verir o nedenle

Okudunuz mu?  Adalet ile ilgili kısa ayetler

KayıtsızÜye44
Selamun aleyküm. Allah razı olsun, tüm güzellikler ve hayrlarınız adına… Bir hususa değineceğim.’Rabbena Vela tühammilna’ yazılacak kısımda ‘……tühammelna ‘ olarak yazılmış arapçası. Bilgisizliğimin kusurunu saklayarak bu kısmın normalde de böyle mi yazıldığını yoksa bir hata mı yapıldığını soracaktım. Hayırlı günler dilerim. Selamun aleyküm

Okudunuz mu?  Şimşek ile ilgili ayetler

furkan
Ve aleykümüsselam sen yanlış okuyorsun veya bu kuralı öğrenmemişsin. Şeddenin altındaki çizgi üstün değil esredir. Esre bu şekilde de yazılabilir.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun. Teşekkür eder, Kolaylıklar dilerim. Hayırlı günler


amenerrasulü, amenerrasulü anlamı, amenerrasulü arapça

Bu kategoride yer alan Kuranda müminlerin özellikleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Amenerrasulü arapça yazılışı, okunuşu ve türkçe anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.