Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Nur suresi 26. ayet: Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler ise kötü kadınlara

Nur suresi 26. ayet: Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler ise kötü kadınlara

Muhasibi
Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler ise kötü kadınlara; temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara yaraşır. Bu sonuncular, (iftiracıların) söylediklerinden çok uzaktırlar. Kendileri için bağışlanma ve güzel bir rızık vardır.


Cevap: Nur suresi 26. ayet: Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler ise kötü kadınlara; temiz kadınlar temiz erkekl

Ecrinim
Ayetin Arapçası
الْخَبِيثَاتُ لِلْخَبِيثِينَ وَالْخَبِيثُونَ لِلْخَبِيثَاتِ وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ أُوْلَئِكَ مُبَرَّؤُونَ مِمَّا يَقُولُونَ لَهُم مَّغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ
El habîsâtu lil habîsîne vel habîsûne lil habîsât(habîsâti), vet tayyibâtu lit tayyibîne vet tayyibûne lit tayyibât(tayyibâti), ulâike muberraûne mimmâ yekûlûn(yekûlûne), lehum magfiretun ve rızkun kerîm(kerîmun).


Ayeti Açıklarmısınız? Her Siteye Baktım Anlamadım

Kayıtsız Üye
Nur suresi 26

Okudunuz mu?  Fatır suresi 41. ayet: Şüphesiz Allah gökleri ve yeri, nizamları bozulmasın diye tutuyor. Andolsun ki onların nizamı eğe

Bu ayet anlamı şöylemi: temiz kadınlar sadece temiz erkeklerle evlenir ve tam tersi, kötüde kötüyle..,.. Yani iffetli bir kadının kocası mesela aldatması mümkün değil’mi demek?

Yoksa sadece ifettliler ifetlilerle yakışıyor anlamındamı deniliyor?

Yani mesela atıyorum örnek: ben Hergün başka kızlayım diyelim, ve bugün evlendim siyelim ve eşim iffetli olması mümkün değilmi ozaman?

Okudunuz mu?  İhlas Süresi Meali (türkçe anlamı)

Yorum: Nur suresi 26. ayet: Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler ise kötü kadınlara

muvaffak
Nur suresinde evlenecek kişilerin hangi durumlarda denk olabilecekleri, hangi durumlarda evliliklerinin sahih ve Salim bir evlilik olduğuyla alakalı bilgi verilir.Zina edip sonradan başkasıyla evlenmeye meyilli olan erkek ancak onun gibi zina etmiş bir kadına layıktır. Aynı şekilde Zina eden kadın ancak zina etmiş bir erkeğe layıktır. Hayatı boyunca namusunu, ırzını ve iffetini koruyan insanlar evlilik amacıyla karşılaştıkları insanların zani olmasını beklemez. Karşı tarafa güvenerek ve daha önce büyük günahlardan olan zinaya bulaşmadığını düşünerek adım atar. İffetli olan kişilere yine kendileri gibi iffetli olan kişiler layıktır. Ayetin bahsettiği durum bu anlamda budur.

Okudunuz mu?  NAHL SURESİ Hakkında Bilgi

nur suresi 26 ayet, nur 26 ayet, Nur suresi 26

Bu kategoride yer alan Ayet-el Kürsi Yazılışı - Okunuşu ve Anlamı !.. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nur suresi 26. ayet: Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler ise kötü kadınlara Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.