Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
sizden0
Abone

Bir kıza şehvet hissi duymadan güzel mi diye bakmak yanlışmıdır (evlenmek amaçlı)

Bir kıza şehvet hissi duymadan güzel mi diye bakmak yanlışmıdır (evlenmek amaçlı)

Reiss
bir kıza şehvet hissi duymadan güzel mi diye bakmak yanlışmıdır (evlenmek amaçlı)


Cevap: Bir kıza şehvet hissi duymadan güzel mi diye bakmak yanlışmıdır (evlenmek amaçlı)

99/1
İslam dini sizin demiş olduğunuz gibi evlenmek istediği kadına kişinin iyi niyetle bakılmasında bir yanlışlık öngörmemektedir. Kişinin evlenmek istediği bayanı daha yakından tanıyıp huyunu suyunu tahlil edebilmek için sorup soruşturmak bazen kafi kalmaz. Dünya gözüyle görmesi gerekir. Bunda da bir beis yoktur. Bu konuda birtakım hadisler de rivayet edilmiştir:
-Mugire b. Şu’be (r.a.) den yapılan rivayete göre, adı geçen bir kadına talip çıkıp onu istemiş bulunuyordu. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz ona şöyle tavsiyede bulundu: "O kadına bak (onu gözlerinle bir gör.) Çünkü bu seninle onun arasında bir muvafakat ve mülayemetın oluşması için çok daha yerinde bir davranıştır."

Okudunuz mu?  İbn, bin, ibni, binti farkları nedir?

-Ebu Hüreyre (r.a.) den yapılan rivayete göre, adı geçen şöyle haber vermiştir:

"Bir adam bir kadına talip olup onu istedi. Bunun üzerine Peygamber (s.a.v.) Efendimiz ona şöyle buyurdu: "O kadına (iyice) bak. Çünkü Ansarın gözlerinde bir şey (az görme ve küçüklük) vardır."

Okudunuz mu?  Vesveseyi dillendirmek

-Cabir (r.a.) den yapılan rivayete göre, adı geçen şöyle demiştir:

"Peygamber (s.a.v.) Efendimiz’den duydum, buyuruyordu ki: Sizden biriniz evlenmek için kadına talip olup isterse, adam o kadının, nikaha davet eden bazı yerlerini görmeğe kudreti yetiyorsa öyle yapsın (o yerlerine baksın)."

-Musa b. Abdillah’tan, o da Ebu Humayd’den veya Humeyde’den rivayet edilmiştir ki, adı geçen şöyle haber vermiştir: "Resulüllah (s.a.v.) buyurdu ki: "Sizden biriniz bir kadına talip olup istediği zaman, ona, ancak talip olup evlenmek niyetiyle baktığı takdirde, bakmasında bir sakınca yoktur. Kadın bu durumda onun kendisiyle evlenmek istediğini bilmese bile yinede böyledir."

Okudunuz mu?  Namaz kılarken Allah lafzını görmek

-Muhammed b. Eslemeden yapılan rivayete göre, adı geçen şöyle demiştir:

"Resulüllah (s.a.v.) Efendimiz’den duydum, buyurdu ki: "Cenab-ı Hak bir adamın kalbine bir kıza talip olup isteme düşüncesini atıp yerleştirince, o adamın o kıza bakmasında bir sakınca söz konusu olmaz."

Rabbim utandırmasın… SELAMETLE!!!

Bu kategoride yer alan Asosyallik nedir ? iyi yanları nelerdir ? bu zamanda asosyal olan biri günah meyletme ihtimali başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kıza şehvet hissi duymadan güzel mi diye bakmak yanlışmıdır (evlenmek amaçlı) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.