Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
sizden0
Abone

Asosyallik nedir ? iyi yanları nelerdir ? bu zamanda asosyal olan biri günah meyletme ihtimali

Asosyallik nedir ? iyi yanları nelerdir ? bu zamanda asosyal olan biri günah meyletme ihtimali

Reiss
asosyallik nedir ? iyi yanları nelerdir ? bu zamanda asosyal olan biri günah meyletme ihtimali normal bir insan göre az mı çok mu ?


Cevap: Asosyallik nedir ? iyi yanları nelerdir ? bu zamanda asosyal olan biri günah meyletme ihtimal

99/1
Kalabalık ortamlarda bulunmayı sevmeyen kişidir. Kimsenin olmadığı sakin yerler bu tip insanlar için her zaman ilgi çekicidir. Kalabalık ortamlarda genelde saklanma isteği içindedir. Bu yüzden toplumdan zamanla uzaklaşırlar. Sosyal hayata karışmak yerine, evde tv ve bilgisayar başında kalmayı kendine daha yararlı görür. Asosyallar genelde evde oldukları için bilgisayar tv gazete vb. kaynaklar karşısında kültür ve bilgi donanımlarını yükseltme ihtimalleri vardır. Lakin dini açıdan bakacak olursak Şeytan ve nefis, yalnız bir insana (kendi tecrübeme dayanarak da acizane söylüyorum) daha çok meylediyor. Yalnızken adeta onu ele geçirmeye başlıyor. Sonuç olarak da günaha meyletme ihtimali artıyor. Üzülerek ve utanarak söylüyorum evde yalnız kalan gençler ve yetişkinler bu şekilde yalnız kalınca şeytan onlara musallat oluyor ve modern hayatta "pornografi" diye de bilinen müstehcen içerikli görüntü seyredip nefislerini tatmin etmeye çalışıyorlar. Yani asosyallik iyi yanları olduğu gibi kötü yanları da olan bir kavramdır ve benim acizane görüşüm sosyal hayatta-tabiki müspet arkadaşlarla- bulunmak daha güvenli bir şeydir günahlardan korunabilmek için.
Allah utandırmasın… SELAMETLE!!!

Bu kategoride yer alan Dünyada namaz kılama oranı nedir genç orta yaş ve yaşlı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Asosyallik nedir ? iyi yanları nelerdir ? bu zamanda asosyal olan biri günah meyletme ihtimali Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.