Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:16
sizden3
Abone

Abdestte yüzümü yıkadıktan sonra sivilcemin kanadığını gördüm yüzümden akan sular necis mi?

Abdestte yüzümü yıkadıktan sonra sivilcemin kanadığını gördüm yüzümden akan sular necis mi?

çaba
Abdest aldıktan sonra havluyla kurulanırken sivilcemin kanadığını gördüm yüzümden etrafa akan sular necis mi olur yüzümde necis mi olur üstünden su aktıysa yoksa sadece orası mı necis olur?


Cevap: Abdestte yüzümü yıkadıktan sonra sivilcemin kanadığını gördüm yüzümden akan sular necis mi?

99/1
Abdest aldıktan sonra havluyla kurularken sanırım sivilceniz tahriş olmuş ve kanamış. Eğer buraya kadar bir yanlışımız varsa düzeltin.
Kuruladıktan sonra yüzünüze kan aktıysa hem abdestiniz bozulmuştur hem de kanın değdiği yerler necis olur. Abdest almalı ve kanın değdiği yerleri su ile temizlemelisiniz.
Ayrıca suyun necis olmasıyla ilgili: Su, temiz ve temizleyicidir. Ancak kendisiyle abdest veya gusledilmiş suya müstamel su denir ve temizleyici değildir ancak temizdir. Suyun 3 temel vasfı vardır. Renk, tat ve koku. Eğer suya düşen bir şey bu 3 vasfına galip gelirse su, murdar olur. Ayrıca İbn Ömer, Mücahid, İmam Şafii, İmam Ebû Hanîfe, İmam Hanbel ve İshak’tan rivayet edildiğine göre az bir suya necaset karışırsa bu 3 vasfından biri değişmese bile su murdar olur. Yani kanınızın bulaştığı o az miktarda su murdar olmuş olur.

Okudunuz mu?  Esmaül hüsna sırları doğrumudur ?

Hatamız varsa Allah rızası için düzeltin.
Selametle!


Cevap: Abdestte yüzümü yıkadıktan sonra sivilcemin kanadığını gördüm yüzümden akan sular necis mi?

çaba
havludan dolayı değil de yüzümü yıkarken kanamış olabilir bilmiyorum 🙁


Cevap: Abdestte yüzümü yıkadıktan sonra sivilcemin kanadığını gördüm yüzümden akan sular necis mi?

99/1
Fark etmez kanadiktan sonra kani suyla temizlemeli ve yeniden abdest almalisiniz. Vesvese de yapmayin.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken kaşıntı

Selametle!


karadamlalar
kan irin gibi şeyler abdesti bozmaz, yıkanması veya abdesti yenilemek müstehabdır farz değildir.


99/1
karadamlalar emin misiniz? Benim bildigim ve simdi tekrar okudugum kadariyla kan, irin ve sari su gibi maddeler abdesti bozar. Ancak bozmasi için ciktigi yerde durmayip erltrafa yayilmasi gerekir. Kaynaginiz nedir?

Okudunuz mu?  Erkeğin Bileklik Takması Günah Mıdır?

Selametle.


çaba
abdest aldım zaten ben yüzümü yıkayınca suyun değdiği her yer mi necis olur diye sormak istedim yoksa kan az bir yere akmıştı teşekkür ederim Allah razı olsun.


çaba
karadamlalar diğer mezheplerde tam nasıl bilmiyorum ama başka mezhepten olabilir.

Okudunuz mu?  Hayattan bıktım artık

karadamlalar
hanefilerde böyle bir görüş var fakat hanefilerin dayandıkları dleilleri inceleyince çıkan sonuç bunun müstehap olduğudur Allahu alem


mincer
Selamun aleyküm. Benim de sırtımda bir sivilce vardı. Onu sıktım. Sonra elimi ve orayı yıkadım. Ama yıkarken su sırtımdan aşağı doğru aktı. Bu su necis midir. Sırtıma da necis bulaşmış olur mu? Kıyafetime o su değdiği için kiyafetim de necis midir bununla namaz kılabilir miyim değiştirmeli miyim?

Okudunuz mu?  Dua'da Takılmak

mum
Sırtınızda akan su kanla veya irinle karışık ise namaza engeldir ama saf su ise sorun olmaz.

Bu kategoride yer alan Abdesti bozan göz hastalığı hakkında soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestte yüzümü yıkadıktan sonra sivilcemin kanadığını gördüm yüzümden akan sular necis mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.