Anasayfa
17 Mart 2022, 20:50
missa02
Abone

Peygamberimiz neden mekkeden medineye göç etti?

Peygamberimiz neden mekkeden medineye göç etti?

Kayıtsız Üye
Peygamberimiz neden mekkeden medineye göç etti konu hakkında bilgiler verir misiniz ?


Yorum: Peygamberimiz neden mekkeden medineye göç etti?

seyit gazi
islamiyetin gelmesiyle birlikte, müslümanlar yalnız bir ve tek olan Allah a iman etmiş, yalnız ona ibadet etmiş ve ona hiçbir şeyi ortak koşmamışlardır. Allah ın haram kıldığını haram, helal kıldığını helal kabul etmişlerdir. bunun üzerine müşrikler evvelden beri doğruluğuna şahit oldukları rasulullah sav i yalanlamışlar ve kendi soylarından olan evvelden beri tanıya geldikleri müslümanlara düşman kesilmişlerdir. onları yüce Allah dan vazgeçirip tekrar eski inançlarına döndürmek, öteden beri helalleştirip serbestce yapageldiklerini tekrar işletmek için müslümanları zulümlere uğratmış, türlü işkenceler yapmışlardır. müşrikler, müslümanlar ile dinleri arasına girip, baskılarını ve zulümlerini artırıp, islamın yaşanması ve tebliği için uygun ortam kalmayınca; daha önceki senelerde çeşitli nedenlerle mekkeye gelen medinelilerinde, rasulullah sav ile görüştükleri zaman kolayca islama girmeleri, medineye daha önce hicret eden mekkeli müslümanlarında olumlu sonuçlar görüp islamiyetin medinede yayılması ve sonraki senede medinelilerin de rasulullah sav i ve müslümanları medineye davet etmeleri üzerine, hicretin kapısı açılmış rasulullah sav ve müslümanlar medineye hicret etmişlerdir

Okudunuz mu?  Mevlevilik nedir kısaca özeti

peygamberimizin mekkeden medineye göç etmesi, mekkeden medineye göç, hicret nedir ve niçin yapılmıştır

Bu kategoride yer alan İnterneten tanıştığım biriyle ailemden habersiz dini nikah yaptım geçerli mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz neden mekkeden medineye göç etti? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.