Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:12
missa94
Abone

Kirli su ile abdest almak caizmi?

Kirli su ile abdest almak caizmi?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm,

ben bugün eve geldigimde gusül abdesti alcaktim. Banyoya gittim ve duydumki su bir saat için yoktu, kirli madde girdi için. (Ben Avusturyada yasiyorum). Sonra suyu actim, su geldikten sonra, ve baktim, sunun rengi biraz sariydi. Su akdiktan sonra, dusumu aldim, ve sonra gusül abdestimi aldim. Babam bana aksam yemekte dediki, su saridi cunkü içinde vücüt için kötü maddeler vardi, kirli di. Ben ama gusül abdestimi aldim. Acaba abdestim kabul olurmu? Evet mi hayir? Lütfen sadece onu söyleyin, Türkçem o kadar iyi degil. Abdesti pis su ile aldim, acaba kabul olcak mi?

Okudunuz mu?  Gusül alırken burna genize kadar su gitmesi sart mı

Cevap: Kirli su ile abdest almak caizmi?

Darusselam
Kirli su ile abdest almak caizmi?
ve aleyküm selam

Suyun üç vasfı vardır. Rengi, tadı ve kokusu. Bunlara temiz ve temizleyici olan suyun üç vasfı denir. Bir su ile herhangi bir necasetin temizlenebilmesi için, bu üç vasıftan ikisinin o suda olması gereklidir. Üçte iki vasfı bozulmuş bir su ile alınan gusül sayılmaz..


bulanık su ile abdest almak, kirli suda abdest almak, Pis su ile abdest almak

Bu kategoride yer alan Taheret yapamiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kirli su ile abdest almak caizmi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.