Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:20
missa8
Abone

Kız arkadaşların aynı yatakta uyuması caiz midir?

Kız arkadaşların aynı yatakta uyuması caiz midir?

Kayıtsız Üye
Kız arkadaşların aynı yatakta uyuması caiz midir?


Cevap: Kız arkadaşların aynı yatakta uyuması caiz midir?

Darusselam
Kız arkadaşların aynı yatakta uyuması caiz midir?

Erkekle erkeğin, kadınla kadının birlikte aynı yatakta yatması uygun değildir (İman ve İbadetler)
Allah Resulü Efendimiz (asm) bir hadislerinde:
"Çocuklarınıza yedi yaşında namazı emredin, on yaşında kılmazlarsa onları namaz için dövün ve yataklarını ayırın." (Ebu Davud, Salat 26, Müsned II/180,187) buyurur.
Yataklarının yedi yaşında ayrılmasını isteyen hadisler de vardır. Âlimler bunların hepsini bir arada değerlendirerek, çocuklarının yataklarını yedi yaşına geldiklerinde ayırmak güzel bir davranıştır, on yaşına geldiklerinde vaciptir demişlerdir. Ayırma; hem kızları erkeklerden, hem erkekleri erkeklerden, hem de kızları kızlardan ayırma demektir. Buna göre; karı-koca olmadıktan sonra, daha yukarı yaşlardakilerin aynı yatakta yatmaları daha büyük günahtır. Hatta yatak büyük olup birinin bir kenarında diğerinin diğer kenarında yatmasının da caiz olmadığını söylemişlerdir. On yaşını aşanlar, bir yatakta başkalarıyla yatamayacakları gibi, anne-baba ve kardeşleriyle de yatamazlar. (Hanımlara Özel İlmihal, Faruk Beşer)
Kişinin kendisiyle kardeşinin, kız kardeşinin, annesinin, babasının yataklarını ayırmak
vacib olur. (Redd’ül Muhtar, İbn Abidin)

Okudunuz mu?  Namazımın ve abdestimin bozulduğundan kesin olarak emin olamıyorum

Ebu Saîd el-Hudrî’den (ra):
Bir erkek başka bir erkekle aynı yorgan içinde (ya da "…aynı yatakta) yatmasın! Bir kadın da başka bir kadınla aynı yorgan içinde yatmasın!"
Not: Metinde geçen kelimesinin lafız anlamı, aynı yorgan altında o erkeğin yanına sokulmasın/yaklaşmasın, şeklindedir. Bu konuda ihtilaf edildi:
Bazı âlimler aynı yorgan içinde yatmak haramdır, şeklinde anlarlarken, bazı¬ları da aynı yorgan ile zaruret varsa yatabilirler, ancak giyinik olmalı ve birbirlerine yaklaşmamalıdırlar, dediler. Bu konuda ihtiyatlı olan aynı yorgan içinde erkek er¬keğe ya da kadın kadına da olsa beraber yatmamaktır. (İmam Ahmed b. Hanbel, El-Müsned, Setr-i Avret, 1242)

Okudunuz mu?  Altın ve gümüş kapları kullanmak caiz midir?

Nevevî, her birisi yatağın birer kenarında olsa bile, erkeğin erkekle, kadının kadınla aynı yatakta yatmalarının asla câiz olmayacağını belirtir. Sadedinde olduğumuz hadiste geçen Mükâmaa’yı İbnu’l-Esîr, en-Nihâye’de: "Kişinin, arkadaşıyla, arada bir perde olmaksızın beraber yatmasıdır" diye tarif eder. Mükâmaa’yı İbnul Arabî: Birbirine haram olan çıplakların berâber yatması" diye tarif etmiştir

Okudunuz mu?  İslam dininde kardeşliğin önemi hakkında yazılar

kız ve erkek kardeş yatakta yatması, anne ve kıxın beraber uyuması günah mıdır

Bu kategoride yer alan Haya ile ilgili Hikayeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız arkadaşların aynı yatakta uyuması caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.