Anasayfa
22 Eylül 2021, 6:01

Fenolik sararma testi nasıl yapılır

Fenolik sararma testi nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Fenolik sararma testi nasıl yapılır

Arkadaşlar bir kişinin fenolik sararma testinin nasıl yapılacağını anlatan eğitici bir yazı örneği paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Fenolik sararma testi nasıl yapılır

Çaroki
< fenolik sararma testi nasıl yapılır >
Ter Su Deniz Suyu ve Fenol Sararma Renk Haslığı Test Cİhazı

Okudunuz mu?  Kolay cami maketi nasıl yapılır?

Standart ilaveler: -21 adet cm plaka
-5 kg’lik ağırlık
-1 adet seperatör
Bu cihaz tekstil metaryallerinin su, deniz suyu ve tere karsi renk hasliklarinin tespitinde kullanilir Tek üniteli ter hasligi test cihazi paslanmaz çelik gövde ve 115 x 60 mm boyutlarinda 21 adet akrilik ayirma plakalarini ihtiva eder. 20 adet numune, genelde 100 x 40 mm. boyutlarinda, plakalarin arasina 5 kg bir yük altinda yertestirilir. Daha degisik yükler AATCC standartlarinda kullanilir. Yaylar kumaslarda kuruma esnasinda olusacak büzülmeleri önler.
Ter hasligi testini yapmak için, numuneler (kumas, iplik veya elyaf) multifibre test kumasiyla temas halindedir ve iki degisik histidin solüsyonla isleme maruz kalir. Bu solüsyonlar alkali ve asit özellikler tasir. Numunelere solüsyonlar emdirilir ve yük altinda ayirici plakalar arasina yerlestirilir.
Ayri ter hasligi üniteleri karismalari önlemek için asit ve alkali olarak kullanilir. Bu durumda 2 ünitede etüv içinde 37± 2 C° de 4 saat bekletilir. Daha sonra, üniteler etüvden çikarilarak kurutulur. Numunedeki renk degisimi ve multifibre test kumasindaki lekelenme gri skalalar ile tespit edilir.
Perspirometer ile yapilabilecek diğer bir test de FENOLIK SARARMAYI belirler. Burada tek üniteli perspirometer ve standart test malzemeleri etüvde (50 ± 3° C sicaklikta), 16 saat bekletilir. Bu metot firmalara göre degismekle birlikte M&S C2OB ve Tesco TM/137/01 standardina uygundur.

Okudunuz mu?  Füze yakıtı nedir nasıl yapılır

fenolik sararma testi nasıl yapılır, fenolik sararma testi, iso standartlarinda fenolik sararma nasıl yapılır

Bu kategoride yer alan Fön suyu nasıl yapılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fenolik sararma testi nasıl yapılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.