Anasayfa
7 Mayıs 2021, 22:35
Kuran Meali
Yönetici

Kur’an-ı Kerim’den paylaşma ile ilgili ayetler

Kur’an-ı Kerim’den paylaşma ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Esselamü Aleyküm. Kur’an-ı Kerim mealinden insanları yardım ve paylaşmaya teşvik eden ayetler yazmanızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler. (En az 3 tane gerekiyor.)


Cevap: Kur’an-ı Kerim’den paylaşma ile ilgili ayetler

Hoca
YARDIMLAŞMAK HAKKINDA İKİ AYET

Okudunuz mu?  Kuran meali nedir ? Güvenilir Kuran mealleri hangileridir ?

Ey iman edenler! Allah’ın (koyduğu din) nişanelerine, haram aya, hac kurbanına, (bu kurbanlıklara takılı) gerdanlıklara ve de Rab’lerinden bol nimet ve hoşnutluk isteyerek Kâ’be’ye gelenlere sakın saygısızlık etmeyin. İhramdan çıktığınızda (isterseniz) avlanın. Sizi Mescid-i Haram’dan alıkoydular diye bir takımlarına beslediğiniz kin, sakın ha sizi, haddi aşmaya sürüklemesin. İyilik ve takva (Allah’a karşı gelmekten sakınma) üzere yardımlaşın. Ama günah ve düşmanlık üzere yardımlaşmayın. Allah’a karşı gelmekten sakının. Çünkü Allah’ın cezası çok şiddetlidir.
﴾Maide süresi 2. ayet﴿

Okudunuz mu?  Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz ayeti

يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا لَا تُحِلُّوا شَعَٓائِرَ اللّٰهِ وَلَا الشَّهْرَ الْحَرَامَ وَلَا الْهَدْيَ وَلَا الْقَلَٓائِدَ وَلَٓا آٰمّ۪ينَ الْبَيْتَ الْحَرَامَ يَبْتَغُونَ فَضْلاً مِنْ رَبِّهِمْ وَرِضْوَاناًۜ وَاِذَا حَلَلْتُمْ فَاصْطَادُواۜ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَاٰنُ قَوْمٍ اَنْ صَدُّوكُمْ عَنِ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ اَنْ تَعْتَدُواۢ وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوٰىۖ وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْاِثْمِ وَالْعُدْوَانِۖ وَاتَّقُوا اللّٰهَۜ اِنَّ اللّٰهَ شَد۪يدُ الْعِقَابِ
﴿٢﴾

Okudunuz mu?  Muhacirler ve Ensar ile ilgili ayetler

42. Sure (Şûrâ Suresi), 36. Ayet
(Dünyalık olarak) size her ne verilmişse, bu dünya hayatının geçimliğidir. Allah’ın yanında bulunanlar ise daha hayırlı ve kalıcıdır. Bu mükafat, inananlar ve Rablerine tevekkül edenler, büyük günahlardan ve çirkin işlerden kaçınanlar, öfkelendikleri zaman bağışlayanlar, Rablerinin çağrısına cevap verenler ve namazı dosdoğru kılanlar; işleri, aralarında şûrâ (danışma) ile olanlar, kendilerine verdiğimiz rızıktan Allah yolunda harcayanlar, bir saldırıya uğradıkları zaman, aralarında yardımlaşanlar içindir.

Okudunuz mu?  Kuranı Kerim meal yazarlarının isimleri

Cevap: Kur’an-ı Kerim’den paylaşma ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim. Hazırlayanların eline sağlık…


Yorum: Kur’an-ı Kerim’den paylaşma ile ilgili ayetler

Ooooye
Ödevime çok yardımcı oldu çok sağol teşekür ederim


paylaşmak ile ilgili ayetler, paylaşma ile ilgili ayetler, paylaşmak ile ilgili ayet

Bu kategoride yer alan Peygambere Hüküm Koyma Yetkisi Tanıyan Ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an-ı Kerim’den paylaşma ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.