Anasayfa
7 Mayıs 2021, 22:35
Kuran Meali
Yönetici

Peygambere Hüküm Koyma Yetkisi Tanıyan Ayetler

Peygambere Hüküm Koyma Yetkisi Tanıyan Ayetler

Kayıtsız Üye
Peygambere Hüküm Koyma Yetkisi Tanıyan Âyetlere örnekler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Peygambere Hüküm Koyma Yetkisi Tanıyan Ayetler

Hoca
Peygambere Hüküm Koyma Yetkisi Tanıyan Ayetin Arapçası ve meali

وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ ۗ وَمَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُبِينًا

Okudunuz mu?  Zina yapan zina yapanla evlenir ayeti

Ahzâb / 36

Allah ve Resulü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.


Yorum: Peygambere Hüküm Koyma Yetkisi Tanıyan Ayetler

imam
Peygamberimizin hüküm koyma yetkisine varmı diye merak eden kardeşler yukarıdaki ayeti okuyun ezberleyin

Okudunuz mu?  Maide suresi 91. ayet: . Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah'ı anmaktan ve n

pey imize hukum koyma yetkisi veren ayet hangisi

Bu kategoride yer alan Fatiha suresi sübhaneke duası tahiyyat duası salavat duaları rabbena duası ihlas suresi tefsirleri nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygambere Hüküm Koyma Yetkisi Tanıyan Ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.