Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Zina yapan zina yapanla evlenir ayeti

Zina yapan zina yapanla evlenir ayeti

mum
Zina yapan zina ettiği kişiyle evlenmesiyle ilgili ayet ve açıklaması

Nur süresi 3. ayet

"Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, mü’minlere haram kılınmıştır."

Ayetin açıklaması / Tefsiri

Zinâ eden erkeğin, şerefli ve iffetli bir kadınla evlenmesi uygun değildir. O, ancak kendisi gibi birisiyle veya daha âdi birisiyle evlenir. Meselâ, fahişe veya putperest bir kadınla evlenir. Zinâ eden bir kadınla da, iffetli bir mü’minin evlenmesi uygun değildir. Onunla da ancak kendisi gibi veya ondan daha âdi birisi evlenir. Meselâ, Zinâ eden bir erkek veya kâfir bir müşrik evlenir. Çünkü temiz ruhlar, fâsık günahkar kadınlarla evlenmek istemez. İmam Fahreddin Râzî şöyle der: "Bu âyetin tefsirinde söylenen en güzel sözlerden biri de şudur: Zinâ ve fâsıklığı âdet haline getirmiş olan pis fâsık kişi, sâliha kadınlarla evlenmek istemez. O ancak kendisi gibi pis ve fâsık bir kadınla veya bir müşrikle evlenmek ister. Salih erkekler de pis fâsık kadınlarla evlenmek istemezler ve onlardan nefret ederler. Böyle kadınlarla ancak kendileri gibi olan fâsık ve müşrik erkekler evlenmek ister. Bu, genelde böyledir. Nitekim şöyle denilir: Hayrı, ancak takva sahibi adam yapar. Halbuki bazı hayırları takva sahibi olmayanlar da yapar. Burada da durum aynıdır. Çirkinliği ve adiliğinden dolayı, Zinâ etmek mü’minlere haram kılındı. Veya, büyük zararlarından dolayı, Zinâ eden kadınlarla evlenmek mü’min erkeklere haram kılındı.

Okudunuz mu?  Ali imran suresi 185. ayet: Her canlı ölümü tadacaktır. Ve ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam ve

Zina eden zina edenle evlenir söylemi doğru mu? (Nur suresi 3.ayet)

ozanozan
Selamunaleyküm. Amacım kimsenin gunahini elestirmek değil onu Allah bilir. Halk içinde bir soylem var ben zina etmediysem evlenecegim kiside zina etmemis olur. Bunun toplumda bu kadar yer etmesinin sebebi nedir? Evlilik konusunda gelen taliplerde bekare,t gozetilmesi ne kadar dogru? Nur suresinde bile zina eden zina edenle evlenir demiyor(yanlissam duzeltin). Zina eden zina edenle alakadar olur diyor. Zaten mantikli olursak bu cirkin fiilin gerceklesmesi için zina eden kişiyle baska bir zina eden kisinin birbiriyle alakadar olmasi gerekiyor. Peki Nur suresinde veya baska bir surede boyle bir şey yokken. Neden "Allah karsina senin gibi namuslusunu cikaracak elbet" veya "sen nasilsan esinde oyle olur" fikri hasil olmus toplumumuzda? Yani kendisini namus acisindan korumuş birine ilahi ödül olarak namusunu korumuş bir eşin verileceği fikri yanlis miydi? Kafama takildigi için soruyorum dogruyu bilen varsa paylassin insAllah.

Okudunuz mu?  İftira ile ilgili ayetler

Yorum: Zina yapan zina yapanla evlenir ayeti

mum
Evlilikte denkliği her toplum arar bu gayet normaldir ve fıtri bir duygudur.
Dinimizde kural şudur, zina eden tövbe etmezse ancak zina eden birine layıktır onunla evlenir.


Yorum: Zina yapan zina yapanla evlenir ayeti

Zorunluyolcu
Önceden zina yapanı parmakla gösterirdin şimdi zina yapmayanı parmakla gösteriyoruz, bu çok önemli bir konu lakin bu ayet dünya üzerinde anlamını yitirdi HAŞA malesef öyle zina yapmamış erkek kadın kalmadı diyebiliriz.

Okudunuz mu?  Nankörlük karşısında ne yapmalıyım?

Çok derin konular keşke dünya göründüğü kadar güzel bir yer olsa, herkes ilk karısı/kocası ile cinsellik aşk sevgi yaşasa lakin öyle değil.


ozanozan
Ve yaşamayıp duyguları körelmiş bitmiş hale geliyorlar. Ve ben bu konuları çok araştırıyorum. Evleneceğim kişi inşAllah ilkim olur. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Okudunuz mu?  Gösteriş Yapmak ile ilgili Ayetler

Bakirağa
Şimdi zina yapanın zina yaptığını anlamak çok zor.. Yapsa bile gidip kızlık zarını diktiriyor.. Erkekler ise zaten yapsa bile anlaşılmıyor yapıp yapmadığı..


Hak için yuru
Ey Allah’ın kulları ve şerefli Müslümanlar
Şu 3 şeyi siz belirleyemez ve değiştiremezsiniz
Anne ve babanızı
Evleneceğiniz kişiyi
Ve ömrünüzü ve öleceğiniz günü
Hal bu sebeptendir ki
Tövbemiz derin ve içten kalbimiz temiz olsun
Sonra Rabbimizin bize kısmet ettiği eşler iyi ahlaklı ise onun bize rahmeti ve sevgisinin göstergesidir
Allah tövbeleri kabul edendir
Etteibu minezzenbi keman la zenbeleh ve estağfirüllahel azime ve etibu ileh
Peygamber diyor ki günahından dönüpte tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir buyuruyor
Bazen günaha bir kere bulaşıpta tövbe edip bir daha dönmemek hiç bulaşmamaktan daha zordur Allah bizleri bağışlasın

Okudunuz mu?  Allah'ın,"Kün" (ol) emri

zina, zina yapan zina yapanla evlenir ayet, zina yapan zina yapanla evlenir

Bu kategoride yer alan Amenerrasulü arapça yazılışı, okunuşu ve türkçe anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina yapan zina yapanla evlenir ayeti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.