Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:31
Namaz
Abone

Zina yapan namaz kılabilir mi

Zina yapan namaz kılabilir mi

Kayıtsız Üye
Zina yapan namaz kılabilir mi Zina günahını işleyen namaz kılabilir mi açıklar mısınız ?


Cevap: zina yapan namaz kılabilir mi

Galus
"Allah’ın haram ve helal olarak nitelendirdiği işler vardır. Bunların yanında da yapılmasını emrettiği ibadetler vardır. Zina haram olarak nitelendirilmiş ve uzak durulması emredilmiştir. Temel ibadet olan namaz ise Allah’ın emridir ve yerine getirilmesi farzdır.

Okudunuz mu?  Ben çalıştım için namaz kılamıyorum sadece akşamları farzlarını kılsam olur mu?

Sorunla ilgili olarak da zina eden bir insan haram olan bir işi yapmış ve günaha girmiştir. Ancak günahkar olması namaz kılmamasını gerektirmez. Çünkü işlediği günah farzları yerine getirmemesini gerektirmez. Zina günahının hesabını elbette ahirette verecektir. Tövbe etmesi, ibadetlerine devam etmesi ve zinadan uzak durması gerekir.

Okudunuz mu?  Namaz neden temiz bir yerde kılınır?

Günah işlediği için sevap olan işleri yapmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Zaten ahiret günahların ve sevapların ölçüleceği, yapılacak iyi ve kötü her işin karşılığının verileceği yerdir. Ne kadar günah işlersek çok daha fazla sevap kazanmak için uğraş vermeli ve günahlardan sakınmaya çalışmalıyız."

Okudunuz mu?  Kadınların eteklerinin altında sadece iç çamaşırlarıyla namaz kılmaları uygun mudur?

zina yapan namaz kılabilir mi

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina yapan namaz kılabilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.