Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:37
Kavramlar
Abone

Tuğyan Nedir?

Tuğyan Nedir?

Üstad
Tuğyan Nedir? Ne Demektir? Anlamı:

Arapça kökenli olan bu kelimenin birkaç anlamı bulunmaktadır. Bir isim olarak taşma, çoşma, çoşkunluk anlamına geldiği gibi akarsuyun taşması anlamında da kullanılmaktadır.Ayrıca şişman, semiz anlamına gelir. Dini açıdan anlamı ise haddi aşma, azgınlık, zulüm, sapıklı gibi anlamlarda kullanılmaktadır.

Okudunuz mu?  Teati Ne Demektir?

Cevap: Tuğyan Nedir?

Muhammed
tuğyan nedir maddeler halinde kısaca sözlük anlamı

  1. Akarsuyun taşması, kabarması.
  2. 1. coşma, taşma. isyan. 2. kur’an’da, Allah’a asi olanların yaptıkları eylemin adı. tuğyancıların vasfedilişi de tağut kelimesiyledir. isim olarak kullanmak uygun değildir.
  3. Coşma, taşma.

Okudunuz mu?  HasbunAllah ne demek ?

tuğyan nedir, tüğyan nedir, tugyan nedir

Bu kategoride yer alan Özveri Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tuğyan Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.