Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:49
Hadisler
Yönetici

Saffat Suresi ile ilgili hadisler

Saffat Suresi ile ilgili hadisler

@hmet
Hz. Muhammed’in (s.a.v)’in saffat suresi hakkındaki hadisleri

761 – Semüre İbnu Cündeb (radıyAllahu anh), "(Nuh’un) zürriyetini (yeryüzünde) devamlı kalanların ta kendileri kıldık" (Saffât, 77) meâlindeki âyetle ilgili şu açıklamayı rivayet etti: "Bunlar Hâm, Sâm ve Rüm’un atası Yâfes’dir."

Okudunuz mu?  Vera ve takva ile ilgili hadisler

Tirmizî, Tefsir, Saffat, (3228-3229).

762 – İbnu Abbas ve İbnu Mes’ud (radıyAllahu anhüm)’dan rivayet edildiğine göre, bunlar, "İlyâs’ın İdris (aleyhi’s-selam) olduğunu" söylüyorlardı. İbnu Mes’ud (radıyAllahu anh), âyeti şeklinde okumuştur (Saffât, 130).

Rezin’in ilavesidir. İbnu Kesir bunu, İbnu Ebî Hatim’in rivayeti olarak kaydetmiştir (6, 33).

Okudunuz mu?  Hucurat Suresi ile ilgili hadisler

763 – Ubey İbnu Kâ’b (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’e şu âyetten sordum: "Onu (Yunus’u) yüz bin veya daha çok kişiye peygamber gönderdik" (Saffât,147). Bana: "Onlar yirmi bin fazlaydılar" diye cevap verdi."

Tirmizî, Tefsir, Saffât, (3227).

764 – İbnu Abbas (radıyAllahu anhümâ), "Biziz o saf saf dizilenler, mutlak biz" (Saffât,165) meâlindeki âyetle ilgili olarak demiştir ki:

Okudunuz mu?  Kibir ile ilgili hadisler

"Melâike, Rablerinin yanında, tesbih ederken saf saf olurlar."

Rezîn ilavesidir. Bu mânâda bir rivayet Taberî Tefsiri’nde gelmiştir. (23, 67). Müslim’in bir rivayeti de bu mânâyı te’yid eder (Mesâcid 4, (522).


saffat suresi ne anlatıyor

Bu kategoride yer alan Oruca niyet ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Saffat Suresi ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.