Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:16
missa93
Abone

Hafız kime denir?

Hafız kime denir?

Kayıtsız Üye
hafız kimdir
kime hafız denir


Cevap: Hafız kime denir?

Hoca
Hafız kimdir?

Kur’an-ı Kerim’i bütünüyle ezbere bilen kişiye hafız denir. Peygamberimize Kur’an-ı Kerim ayetleri birer birer indikçe inananlar bu ayetleri yazıyorlardı. İçlerinden bazıları da gelen ayetleri ezberliyordu. Böylece ta o zamanda Kur’an-ı Kerim’i ezberleme geleneği ortaya çıkmıştı. Bu gelenek yüzlerce yıldır Müslümanlar arasında hâlâ devam etmektedir.

Okudunuz mu?  Haram aylar hangileridir

Cevap: Hafız kime denir?

Muhammed
Hafız nedir? Hafız kim için kullanılır? Hafız olmak için ne yapmak gerekir? Hafız anlamı hakkında bilgi.

Hafız;
Hafız kelimesi Arapça olup, koruyan, saklayan, muhafaza eden manâlarına gelir. Daha çok Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen ve usûlüne uygun olarak okuyan kimselere denilir.Hafız olmak çok şerefli bir haldir. Bu sebeple asırlardan beri nice Müslümanlar Kur’an-ı baştan sona ezberlemişlerdir. Peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde Sizin en hayırlınız Kur’anı öğrenip onu başkalarına öğretendir buyurmuş, Kur’an-ı öğrenmenin, ezberlemenin ne kadar önemli olduğunu açıklamışlardır. Büyük İslâm âlimleri ilim tahsiline önce Kur’anı Kerim’i ezberleyerek başlamışlardır. İmam-ı Azam hazretlerinin dört yaşında iken hafız olduğu rivayet edilmektedir.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz ile ilgili kısa şiirler

Bu kategoride yer alan Fitne ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hafız kime denir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.