Anasayfa
20 Mayıs 2023, 23:39
Cocuk
Yönetici

İsim ve Sıfat Tevhidi nedir?

İsim ve Sıfat Tevhidi nedir?

Hoca
Soru: 21) Sevgili Çocuklar İsim ve Sıfat Tevhidi nedir?

Cevap: 21) İsim ve sıfat tevhidi ise: Allah (c.c)’ın isim ve sıfatlarıyla ilgilidir. Çünkü Allah (c.c), yüce isim ve kemal sıfatların sahibidir. Bu sebeple bu Tevhid; Allah (c.c)’ın kendisini Kuran’da vasfettiği, Rasulullah (s.a.s)’ın sahih sünnetlerinde bizlere açıkladığı üzere, bütün noksanlıklardan uzak, yani kemal sıfatlara sahip olduğuna, mahlûkata benzemediğine ve bu sıfatların varlığına, iptal etmeksizin inanmaktır.

Okudunuz mu?  Kardeşlerin Birbirine Karşı Görevleri

Allah (c.c)’ın, en yüce ismi Allah (c.c)’tır. Bu sebeple ismi Azam olarak zikredilir. Ve aslı ilah kelimesinden gelmiştir.
Manası ise; ibadeti hak eden en yüce varlık, demektir.
Allah (c.c) şöyle buyuruyor:

Allah; O’ndan başka ilah yoktur. En güzel isimler O’nundur. (Taha: 8 )

Okudunuz mu?  Çocuklar İçin Test -Siyer-

O Allah ki, O’ndan başka ibadete layık ilah yoktur. Melik’tir. Kuddüs’tur; Selam’dır; Mü’min’dir; Müheymin’dir; Aziz’dir; Cebbar’dır; Mütekebbir’dir. Allah, (müşriklerin) şirk koşmakta olduklarından çok yücedir. (Haşr: 23)

Bu ayetler Allah (c.c)’ın en güzel isim ve sıfatlara sahip olduğunu göstermektedir


Yorum: İsim ve Sıfat Tevhidi nedir?

BANGÜ
yüce Allahın bir çok güzel isimleri vardır ve bu isimler herşeyin üstünde büyük manalara sahiptir bunlara inanmak iman etmek ve öğrenmek gerekir

Okudunuz mu?  Çalışan Eşler Arasındaki Aile Bütçesi Ve şahsi Bütçe Kavramı Ne

isim ve sıfat tevhidi nedir, uluhiyet tevhidi nedir, isim ve sıfat tevhidi

Bu kategoride yer alan Dört büyük kitap (çocuklar için) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsim ve Sıfat Tevhidi nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.