Anasayfa
29 Haziran 2022, 10:59
sizden2
Abone

Kelime-i şahadet getirmeden ölmek

Kelime-i şahadet getirmeden ölmek

srknblr
Selamın aleykum kardeşler genellikle buaradaki sorulan sorulara kendimce cevaplar veriyorum ama kendi içimde çeliştiğim bir nokta oldu
Bir mü’min ölüm anında kelime şahadet getirmeden ölürse durumu ne olur ?


Cevap: Kelime-i şahadet getirmeden ölmek

@hmet
Önemli olan iman üzere ölmektir. Son anda kelimei şehadeti söylemek güzeldir ama söylemeden ölen kafir olarak ölmez.
Her şey kalpteki imana bağlıdır.

Okudunuz mu?  Namazı kılarken neden kıbleye döneriz? ALLAH heryerdedir

Cevap: Kelime-i şahadet getirmeden ölmek

Kayıtsız Üye
teşekkür ederim bu sorunun cevabını arıyordum 🙂


Yorum: Kelime-i şahadet getirmeden ölmek

Kayıtsız Üye
Merhaba, hoca değilim gazla bilgim yok ama araştırıyorum ve öğrenmeye çalışıyorum.. bildiğim kadarıyla ölüm anında şeytan yine bizimle uğraşır ve dinden döndürmeye çalışırmış. İmanı kuvvetli olan kişi buna müsade etmezmiş… son sözünde kelime-i şehadet getirmek ve imanlı ölmek gerekir..uyku halinde veya diğer hallerdeki olayı bilemem.. ama araştırırsanız eğer Peygamber efendimiz s.a.v. zamanındaki olaylarda bile görürsünüz. Son ana kadar imanlı olmazsak iöanlı ölmüş olmayız. Yine tenzih ediyorum yanılma payım çok az ama yukardaki size verilen cevap yanlıştır.. iyice araştırınız.. çünkü son nefesinde şeytana kanabilme ihtimali olmasaydı herkes imanlı şekilde canımızı al YARABBİM diye dua etmezdi. Saygılar..

Bu kategoride yer alan Zemzem suyu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kelime-i şahadet getirmeden ölmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.