Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:59
temizlik
Yönetici

Guslün Sünnetleri Kısaca

Guslün Sünnetleri Kısaca

Şema
Kısaca Guslün Sünnetleri:

1- Gusül eden kimse için evvela ellerini ve avret mahallini yıkamak,

2- Eğer bedeni üzerinde necaset varsa gidermek,

3- Namaz abdesti aldığı gibi bir. abdest almak, ancak ayaklarını yıkamaz,

4- Başını ve bedeninin diğer kısımlarını üçer defa dökmek,

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken Allah rızası için denir mi?

5- Gusul ettiği yerden çıkarak ayaklarını yıkamak. Eğer su saç Örgülerinin altına (köklerine) erişirse, kadına örgülerinin çözülmesi lazım gelmez ve vacip de değildir..


Cevap: Guslün Sünnetleri Kısaca

EHLİMAN
Gusül abdestinin farzlarını yapınca gusül olmaktadır.Fakat en güzel olan sünnete uygun olarak gusül abdesti almaktır.Bu şekilde alınan bir guslün insanın içine huzur vermesi ve kendini temizlenmiş hissetmesi güzel olmaktadır.

Okudunuz mu?  Rüya görmeden ihtilam olmak

Gusül Abdestinin Sünnetleri, guslün sünnetleri

Bu kategoride yer alan Özür sahibinin elbise veya bedenine bulaşan özür kaynaklı necaset namaza engel midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Guslün Sünnetleri Kısaca Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.