Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:23
Namaz
Abone

Alimler ile ilgili hadisler

Alimler ile ilgili hadisler

fatma18
Alimler hakkında 5 hadis yazar mısınız Alimlerle ilgili hadisi şerifler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Alimler ile ilgili hadisler

Hoca
Alimleri konu edinen hadisler
Peygamberimizin ilim hakkındaki sözleri

1. Peygamberimiz (sav) Hüzün kuyusundan Allah’a sığının buyurdular. Sahabeler Hüzün kuyusu nedir Yâ ResulAllah! diye sordular. Peygamberimiz (sav) O cehennemde bir vadinin adıdır. Cehennem her gün kırk defa ondan Allah’a sığınır. O vadiye en çok ameli ile riya ve gösteriş yapan âlimler girer. Muhakkak ki âlimlerin en sevimsiz olanı idarecileri en çok ziyaret edenleridir.

Okudunuz mu?  Kişi arka safta tek başına dursa namazı geçerli olur mu?

2. Şair demiş ki: Ne kötü âlimdir emirlerin kapısına gidenler / Ne iyi emirdir âlimlerin kapısını aşındıranlar.

3. İnsanların kıyamette en şiddetlisi azaba dûçar olanı, ilimlerin kendisine fayda vermediği kötü âlimlerdir.

4. Ulemai’s-sû olan kötü âlimlere yazıklar olsun. Onlar ilimlerini ticarî faaliyetlerine alet ederler. Zamanın idarecilerine yaranmak için gerçekleri saptırırlar. Allah onların ticaretlerine kazanç vermesin.

Okudunuz mu?  Namaz sırasında saydamsı bir sıvı,böyle su gibi birsey gelmesi abdesti bozarmı? namazı bırakmamız gerekir mı?

5. Âlimler hak ve hakikati anlatmaya devam ettiği ve dünyaya değer vermedikleri sürece peygamberlerin varisidirler.

6. Gerçekleri saptırmadan anlatan âlimleri semadaki melekler sever, kıyamete kadar deniz dibindeki balıklara varıncaya kadar bütün mahlûkat onlar için dua ve istiğfar ederler.

7. Ulema-i sû kıyamet gününde divana getirilir. Sorgulandıktan sonra cehenneme atılırlar. Merkebin değirmen taşı etrafında döndüğü gibi bağırsaklarından tutulup döndürülürler. Başları değirmen taşları altında ezilir. Ona Sana ilim ve hidayet verilmişken bu halin nedir? diye kendisine sorulur. O da Ben sizi menettiğim şeyi yapardım diye cevap verir.

Okudunuz mu?  Beş vakit namazı kılmayanın ahiretteki cezası

alimler ile ilgili hadisler, alimlerle ilgili hadis, alimlerle ilgili hadisler mumsema

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken her vakit namazda nerde hangi dua okunacak bunu öğrenmek istiyorum sırasıyla başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alimler ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.