Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:52
sizden0
Abone

Ana babama asi oldum çok pişmanım

Ana babama asi oldum çok pişmanım

khrmn87
Selamın aleykum .
Arkadaşlar ben 14 yaşındayım.Anne ve babama bazen bir olaydan dolayı sinirleniyordum.Fakat bunun çok günah olduğunu öğrendim çok pişmanım. 🙁 tevbe edersem günah silinir mi ? eğer tevbe ile siliniyorsa nasıl tevbe edicem . lütfen AYRINTILI bir şekilde açıklarmısnız . çok pişmanım …yrdm

Okudunuz mu?  İltihap Gusle Engel Midir?

Cevap: Ana babama asi oldum çok pişmanım yardım edin.

Hoca
Anne ve babandan özür dile ve sonra Allaha, bir daha ana babana saygısızlık yapmayacağına söz ver.


Cevap: Ana babama asi oldum çok pişmanım yardım edin.

Ushaki
Yaşın henüz çok küçük.Bu yaşlarda yapacağın ibadetler Allah (C.C) katında çok daha makbul ve muteberdir.Anne ve babandan helallik alıp özür dilemen zaten en büyük temizlik olur senin için.Ardından da içinden nasıl geliyorsa,tüm samimiyetin,içtenliğin ve pişmanlığın ile tövbe edip af dilersen Allah (C.C) seni affedecektir inşAllah.Bu tüm günahlar için de geçerlidir.Ama tabi en güzel olanı önce kalkıp bir taharetlenmek,ardından güzelce abdest alıp son olarak da iki rekat tevbe niyetiyle namaz kılmaktır.Daha ayrıntılı tevbe uygulamaları da vardır ancak bunların ayrıntısını ileride öğrenirsin zaten inşAllah.

Okudunuz mu?  İçten geçen küfür günah mı?

Cevap: Ana babama asi oldum çok pişmanım yardım edin.

khrmn87
Her ikinizden de ALLAH razı olsun . Teşekkür ederim 🙂

Sayin khrmn87 tarafindan gönderilmistir.

——————————–

Merhaba. ben konu açmıştım siz cevap yazmıştınız anne babaya asi olmakla ilgili.
Ben anne babamdan özür diledim ama dilemeden önce beya bir vakit geçti yani peygamber efendimizin bir hadisinde anne babaya isyan edenin namazları kabul olmaz diyordu o zaman o vakit arasındaki namazlarım kabul olmadı mı ?

Okudunuz mu?  Ben bu dertten nasıl kurtulacağım...

hacı ali
Annele ve babanla tartışmışsan,, onlarında kalbi kırılmışsa git özür dile. kalplerini kazanmaya çalış. Sen yeterki namazını kıl. dua et elbette rabbim seni duyar.. sen temiz kalplisin. Allah hepimizi temiz insanlarda eylesin. Amin!…

Bu kategoride yer alan Kefaret orucu tutarkn bilerek bozan kişinin durumu nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ana babama asi oldum çok pişmanım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.